Ağır abiler, Eylül'de 'Bosphorus Open Air Metal Fest'te sahnede

Bosphorus Production tarafından organize edilen Bosphorus Open Air Metal Fest 2024'te, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın önde gelen metal grupları sahne alacak.

Ağır abiler, Eylül'de 'Bosphorus Open Air Metal Fest'te sahnede

21 Eylül’de Küçükçiftlik Park’da gerçekleşecek olan festival için, Avrupa’nın önemli grupları ile anlaşıldı ve Bosphorus Open Air Metal Fest 2024 kadrosu oluşturuldu.

17.000 kişi kapasiteli Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek festivalin digital bilet satışları, Biletix ve Passo kanallarından başladı.

Ayrıca basılı biletler; İstanbul’da Hammer Müzik, Ankara’da Fullblack ve Toxin Müzik, Bursa’da Şenol H. M. Shop, İzmir’de ise Dinozor Bar ve Stüdyo Ümit’ten temin edilebilir.

Festivalin 2024 kadrosu, şu gruplardan oluşuyor; Almanların efsaneler arasına girmiş ünlü Thrash Metal grubu Sodom, İsviçre’den Samael ve Schammasch, Hollanda’dan Legion of the Damned, Norveç’in kült Black Metal grubu Ancient, Çekya’dan Hypnos ve Tortharry ile Türkiye’nin Avrupa’da marka olmuş metal grubu Moribund Oblivion. Festivalin açılışını ise, Türkiye’den Inhuman Depravity grubu yapacak.

BOSPHORUS PRODUCTIONS HAKKINDA

2022 yılında İstanbul’da, etkinlik ve organizasyon şirketi olarak kuruldu. Dünya Metal müzik piyasası ve Türkiye arasında köprü olmayı hedefleyen firma, 2022’de ilk etkinliği olan Bosphorus Metal Fest’i kapalı mekan metal müzik festivali olarak hayata geçirdi. Almanya, İsviçre, Slovakya, Gürcistan, Romanya ve Türkiye’den grupların katılımıyla “Uluslararası” sıfatı alarak piyasaya giriş yaptı.

Firmanın hedeflerinden biri de; “Türkiye’nin yurt dışında markalaşan metal müzik festivalini yaratmaktı” ve bu doğrultuda 2023’de İsveç’in ünlü Black Metal grubu Naglfar için İstanbul’da bir konser düzenledi.