Antalyaspor-Beşiktaş başı maçı nefes kesti! İkinci yarı muhteşem geri dönüş!

Beşiktaş, ilk yarı iki farklı yenik tamamladığı maçta ikinci yarıda sergilediği futbolla Antalyaspor deplasmanından üç puanla dönmeyi başardı. Karşılaşmaya sakatlıklar ve devre arasında yapılan oyuncu değişikliklerinin yaptığı katkı vurdu. Beşiktaş'ın bir topunda direk gole izin vermezken, Antalyaspor'un son dakikada bulduğu gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

Antalyaspor-Beşiktaş başı maçı nefes kesti! İkinci yarı muhteşem geri dönüş!

Süper Lig’in 5. haftasına liderlik koltuğunda giren Beşiktaş, tam yedi eksikle geldiği Antalya deplasmanında üç puana uzanana takım oldu. Antalyaspor’un ilk yarısının 2-0 önde tamamladığı maçın ikinci yarısında üç gol bulan Beşiktaş, zorlu maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Maçın ilk yarısında Necip ve Mehmet Topal’ın sakatlanması ile Josef’i savunmanın ortasına çekmek zorunda kalan Beşiktaş, ilk yarının son dakikalarında kalesinde iki gol birden gördü. Josef’in savunmaya kaydırılmasının ardından orta saha kontrolünü rakibine veren Beşiktaş, 42. dakikada Wrigt ve 90+1. dakikada Veysel Sarı’nın golleriyle soyunma odasına 2-0 yenik girdi.

Devre arasında iki değişiklik

Sergen Yalçın, devre arasında Larin ve Ghezzal’ı oyuna soktu. Josef’i de yeninde orta sahada savunmanın önündeki yerine çeken Sergen Yalçın, savunmanın ortasına Atiba’yı koydu. Kenan Karaman ve Gökhan Töre’nin ilk yarıdaki etkisiz oyunu sonrası pozisyon bulmakta zorlanan Beşiktaş, Larin ve Ghezzal ile eski temposuna döndü.

Josef’in asıl mevkiisine gelmesi ile orta saha kontrolünü de eline alan Beşiktaş, ikinci yarıda muhteşem bir geri dönüşe imza attı. 49. dakikada Rıdvan Yılmaz, 65. dakikada Batshuayi ve 76. dakikada Ghezzal’ın golleri, Beşiktaş’ı galibiyete taşıdı.

Beşiktaş’ta Larin’in 59. dakikada yaptığı kafa vuruşunda ise direk gole izin vermedi. Veysel Sarı’nın 90. dakikada attığı gol ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Savunma dörtlüsü sürekli değişti

Yedi eksikle geldiği Antalya deplasmanında Necip ve Mehmet Topal’ın da sakatlanmasıyla sürekli değişen savunmada maçın sonunu N’Sakala, Atiba, Montero ve Rıdvan dörtlüsüyle tamamlayan Beşiktaş, yıldızlarının yaptığı katkı ile üç puanı hanesine yazdırdı.

Bu galibiyetle Beşiktaş puanını 13’e yükseltirken Antalyaspor 4 puanda kaldı.