Bruce Lee ile dövüşen oyuncu Bob Wall hayatını kaybetti

Dövüş sanatları uzmanı, aktör ve dublör Bob Wall, 82 yaşında hayatını kaybetti. Wall, Bruce Lee'nin birçok filminde ünlü yıldızla dövüşmüştü.

Bruce Lee ile dövüşen oyuncu Bob Wall hayatını kaybetti

Bruce Lee efsanesinin en iyi filmleri arasında yer alan "The Way of the Dragon", "Enter the Dragon" ve "Game of Death"de ünlü oyuncuyla dövüşen oyuncu ve dövüş sanatları uzmanı Bob Wal, 82 yaşında aramızdan ayrıldı.

Bob Wall'ın Los Angeles'ta öldüğü öğrenildi. Haberi ailesi bildirirken ölüm nedeni ise açıklanmadı.

Duyuruda, "O, onunla karşılaşan herkese güç ve ilham kaynağıydı, onun ışıltılı ruhu ve mirası asla unutulmayacak" denildi.

9. dereceden siyah kuşağı olan Wall, yıllarca Chuck Norris'le birlikte de çalıştı. İkili 1960'ların ortasında tanıştıktan sonra birlikte karate stüdyoları zinciri kurdular.

Chuck Norris'le birlikte ilk kez 1972'de çekilen Bruce Lee filmi The Way of the Dragon'da oynadılar. Daha sonra Code of Silence, Invasion U.S.A, Firewalker, Hero and the Terror, Sidekicks filmlerinde birlikte yer aldılar.

Bob Wall kimdir?

22 Ağustos 1939'da Kaliforniya, San Jose'de doğan Bob Wall'ın babası alkolikti. Sürekli oğlunu dövüyordu. Wall, bu konuda yaptığı açıklamada "Beni sık sık dövdü, bana hiç sevgi göstermedi ancak ondan yediğim dayaklar beni sertleştirdi ve onun dayakları olmadan kesinlikle ben olmayacağımı biliyorum" demişti.

13 yaşında evden ayrılsa da geri döndü. 3 yıl sonra babasını dövdü ve o günden sonra babası bir daha ailede kimseye karşı şiddet göstermedi. Lisede güreşle ilgilenen Wall, sonrasında kendini Los Angeles'ta buldu. Burada Al Thomas, Gordon Doversola, Gene LeBell, Joe Lewis, Chuck Norris ve Machado Brothers ile çalıştı.

1973 yılında ölen Bruce Lee sadece 5 film çekebilirken bu filmlerin 3'ünde Wall da vardı. Way of the Dragon için haftalık 75 dolar, Enter the Dragon için ise haftalık 500 dolar ödeme aldı.

Bob Wall oyunculuğunun yanı sıra bir dövüş sanatları eğitimcisiydi de. Aralarında Elvis Presley, Steve McQueen, Jack Palance, Brian Keith, Freddie Prinze R. ve Arnold Schwarzenegger'in de olduğu ünlü isimlere dövüşmeyi öğretti.