Cate Blanchett'li TÁR'dan ilk fragman geldi

2001 yapımı Yatak Odasında (In the Bedroom) ve 2006 yapımı Tutku Oyunları (Little Children) filmleriyle En İyi Uyarlama Senaryo kategorisinde 2 Oscar adaylığı bulunan Todd Field'ın 16 yıl sonra yönettiği ilk film TÁR'dan ilk fragman yayınlandı. Başrolünde ünlü oyuncu Cate Blanchett'in yer aldığı film, ülkemizde 10 Mart 2023'te gösterime girecek.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cate Blanchett'li TÁR'dan ilk fragman geldi

Oyunculuk kariyeriyle giriş yaptığı Hollywood'da 2001 yılında yönettiği ve En İyi Uyarlama Senaryo ile En İyi Film dahil toplamda 5 dalda Oscar adaylığına layık görülen Yatak Odasında (In the Bedroom) filmiyle yönetmenliğe geçiş yapan Todd Field, 2006 yılında çektiği ve yine Oscar adaylığı kazanmayı başardığı Tutku Oyunları (Little Children)'ndan sonra birçok projeyle adı anılsa da sessizliğe bürünmüştü.

Yönetmenin 16 yıl sonra bu sessizliğe son verdiği yeni filmi TÁR'dan ilk fragman yayınlandı.

Ünlü oyuncu Cate Blanchett'in Alman senfoni orkestrası camiasında şeflik yapan ilk kadın olan Lydia Tár karakterine hayat verdiği filmde, Tár'ın Berlin'deki müzikle iç içe hayatını göreceğiz.

Todd Field'ın önceki iki filminin aksine bu kez özgün bir senaryoya imza attığı filmin müziklerine ise Joker filmindeki müzikleriyle Oscar'a layık görülen Hildur Guðnadóttir imza atıyor.

Blanchett'in yanı sıra kadrosunda Nina Hoss, Noémie Merlant, Mark Strong, Julian Glover, Allan Corduner, Sophie Kauer, Sylvia Flote gibi isimlerin yer aldığı TÁR'ın, 31 Ağustos'ta başlayacak Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapması bekleniyor.