Derya Baykal, Ferhan Şensoy'un vefat haberini nasıl öğrendi?

tv8'de ekranlara gelen '2. Sayfa' programına konuk olan usta oyuncu Derya Baykal, 1988-2004 yılları arasında evli kaldığı, kızları Müjgan Ferhan Şensoy ve Derya Baykal'ın babası Şensoy'un vefat haberini nasıl öğrendiğini açıkladı.

Derya Baykal, Ferhan Şensoy'un vefat haberini nasıl öğrendi?

31 Ağustos'ta hayatını kaybeden Ferhan Şensoy, vefatıyla sanat camiasını ve sevenlerini yasa boğdu. Derya Baykal, acı haberi aldığında neler yaşadığını '2. Sayfa' canlı yayınında anlattı.

"Birçok eşyası bende duruyor"

Ünlü oyuncu, "Ferhan Şensoy’un birçok eşyası bende duruyor. Ev değişikliği yaptım, bazı eşyalarını tiyatroya gönderdim. Özel kitapları, yazılarını. Çok özel olan şeyleri saklıyorum, ‘Onlar sende dursun’ demişti. Çok büyük anılarımız var, birlikte çok oyun oynadık, çok paylaştık. Çocuklarımın babası olduğu kadar, benim de ustamdır. Şu an evimde Ferhan’ın çocukluk fotoğrafı çerçeveli şekilde duruyor" dedi.

"İçimi bir korku sardı"

 Baykal, "Vefat haberini nasıl öğrendiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Kızlarımla yakın oturuyorum; Müjgan Ferhan’la karşı karşıya, Derya ile iki sokak ara var. Sabah 6’da uyandım, kızımın evinde ışık yanıyor, damadım da balkonda duruyor... Telaşlandım, telefon açmayı düşündüm sonra hayatlarına müdahale etmek istemedim. İçime bir korku girdi. Evde birileri dolaşıyordu, kızım hamile olduğu için onunla ilgi bir şeyler olduğunu düşündüm... Aklıma hiç Ferhan Şensoy gelmedi. Damadımı aradım, ‘Ne oldu, doğum mu başladı?’ dedim. Ferhan’ın vefat ettiğini söyledi, ‘Derya sizi almaya geliyor’ dedi.

Haberi alınca çok kötü oldum, üstümü değişip kızıma gitmek istedim, üstümü giyinemedim. İnanın hiç beklemiyordum. Hasta evet, ama konduramadım. Ne yapacağımı şaşırdım. Çocuklar çok kötü oldular, benim dik durmam gerekti. Hala daha çocuklar atlatmış değiller."