Disney'in efsanevi sanatçısı Ruthie Tompson, hayatını kaybetti

Kariyerine Walt Disney Stüdyoları'nda ressam olarak başlayan ve Disney'in animasyon bölümünde çalışan Ruthie Tompson, 111 yaşında hayatını kaybetti.

Disney'in efsanevi sanatçısı Ruthie Tompson, hayatını kaybetti

Disney’de animasyon bölümünün çalışanlarından Ruthie Tompson, 111 yaşında hayata gözlerini yumdu. Tompson'ın Pazar günü Hollywood’un yaşlı üyeleri için kurulan bakımevinde öldüğü ortaya çıktı. 

Walt Disney Yönetim Kurulu Başkanı Bob Iger, yaptığı açıklamada “Gülümsemesini ve harika mizah anlayışını özleyecek olsak da, olağanüstü çalışması ve öncü ruhu sonsuza dek hepimize ilham kaynağı olacak” ifadelerini kullandı.

Kariyerine Walt Disney Stüdyoları’nda ressam olarak başlayan Tompson, Disney animasyon filmlerinin altın çağında pek çok yapımda çalıştı.

1937 yapımı "Pamuk Prenses ve 7 Cüceler" ile Disney dünyasına giren Tompson’ın yapım aşamasında çalıştığı diğer filmler arasında, "Pinokyo" (1940), "Fantasia" (1940), "Dumbo" (1941), "Uyuyan Güzel" (1959), "Mary Poppins" (1964), "The Aristocats" (1970) ve "Robin Hood" (1973) yer alıyor.

Disney'de animasyon sanatçısı ve kamera teknisyeni olarak yıllarca görev yapan Tompson, animasyon ve arka planları filme çekmek için kullanılan kamera mekaniğinin gelişimine yardımcı olması nedeniyle 1952 yılında Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği'ne davet edildi.