Instagram, beklenen 'Ebeveyn Kontrolleri'ni getiriyor

Instagram, çocukların güvenli bir deneyim sunması adına Ebeveyn Kontrolleri özelliğini getiriyor! İşte detaylar…

Instagram, beklenen 'Ebeveyn Kontrolleri'ni getiriyor

Sosyal medya devi Instagram, beklenen özellik olan Ebeveyn Kontrolleri‘ni getiriyor. Günlük 500 milyon aktif kullanıcıya sahip platformda, çocuk yaşta olan kullanıcılar da yer alıyor. Fakat bu durum, aktif kullanıcı sayısı bu kadar çok olan Instagram’ın güvenli bir yer olmamasına neden oluyor.

Instagram, çocukları düşünerek ebeveyn denetimi için yetki özelliği sunmaya karar verdi. Instagram Yöneticisi Adam Mosseri, bugün blog hesabından yaptığı bir açıklamada Ebeveyn Kontrolleri getirdiğini açıkladı. Şimdilik sadece ABD için sunulan özellik, önümüzdeki aylarda diğer ülkelere de gelecek. Peki nasıl çalışacak ve içeriğinde neler olacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Instagram ebeveyn kontrolleri konusunda titiz davranacak

Sosyal medya platformu Instagram; ebeveynler, çocuklar için en iyisinin ne olduğunu bilirler dedi. Bundan yola çıkarak önce bir Aile Merkezi kurduğunu açıkladı. Sonra ise burada ebeveynler ve çocuklarla araştırma yaptığını, bunların sonucunda da uzmanlarla birlikte makale, videolar hazırladıklarını söyledi. Ebeveynlerin, bu kaynaklara ulaşarak gençlerin Meta teknolojisi içindeki hesaplarını denetlemeleri için bilgi sahibi olacaklarını belirtti.

Instagram, Ebeveyn Kontrolleri'ni kullanacak hesaplar, şu özellikleri kullanabilecek:

•Çocukların Instagram’da ne kadar çok zaman harcadıklarını görmek ve zaman sınırlaması getirmek.

•Şikayet ettikleri hesapları görmek ve bunlardan bildirim almak.

•Çocukların hangi hesapları takip ettiğini ve takip eden hesaplarla ilgili güncellemeleri görüntülemek.

Bu özelliklerin kullanıma açılması ise ebeveynlerin, çocuklara istek yollaması ve onların da onaylaması şeklinde olacak. Şimdilik sadece akıllı telefonlarda ve ABD‘de kullanılabilen bu özellik, ilerde masaüstü bilgisayarlarda ve diğer ülkelerde de kullanıma girecek. (Shift Delete)