Instagram'ın hikaye beğenme özelliği Türkiye'de!

Instagram hikayeleri için uzun süredir beklenen beğeni özelliği nihayet geldi! Peki ya nasıl kullanılır, kimler bu özelliğe erişebilir?

Instagram'ın hikaye beğenme özelliği Türkiye'de!

Yaz aylarında Instagram, hikayeler için yeni bir özelliği test etmeye başladı. Alessandro Paluzzi adlı teknoloji ajanı tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre şirket, hikayelere bir beğeni butonu eklemek için kolları sıvadı. WABetaInfo da bu özelliği doğrulayarak geliştirme aşamasında olduğu yönünde bizleri bilgilendirmişti.

ShiftDelet’te yer alan habere göre, nihayet Instagram’ın yeni özelliği karşımıza çıkmaya başladı. Bugün bazı kullanıcılar, takip ettiği profillerin hikayelerine göz atarken sağ alt köşede bir kalp butonu ile karşılaştı. Beklenen yeniliğin böylelikle Türkiye’de kullanıma açılmaya başlandığı ortaya çıktı.

Instagram hikayeleri için beğeni dönemi başladı

Geçtiğimiz aylarda Alessandro Paluzzi, uygulamanın gizli kodları arasından hikaye beğenilerini ilk defa gün yüzüne çıkarmıştı.

Uygulama, bazı şanslı kullanıcılarının karşısına “Artık hikayeleri beğenebilirsiniz” notuyla çıktı. “Hikayelere direkt mesaj göndermeden ifade bırakmanın bir yolunu test ediyoruz. Sadece hikayeyi paylaşan kişi beğendiğini görebilir.” şeklinde bu özellik tanımlandı.

Şu anda Instagram, ne yazık ki bu özelliği kısıtlı sayıda kullanıcıya açmış durumda. Siz de o şanslı hesaplardan biriyseniz, herhangi bir hikayeye göz atarak özelliğe ulaşıp ulaşamadığınızı kontrol edebilirsiniz. Yakında tüm kullanıcılara açılacak fonksiyonun henüz test aşamasında olduğunu, kademeli olarak dağıtılmaya başlandığını da hatırlatmak isteriz.