Instagram ve Facebook Messenger'ın beğenilen özelliği WhatsApp'a geliyor

WhatsApp yıllardır Instagram ve Facebook Messenger kullanıcılarının beğenerek kullandığı o özelliği test etmeye başladı. İşte detaylar...

Instagram ve Facebook Messenger'ın beğenilen özelliği WhatsApp'a geliyor

Instagram'da var, Facebook Messenger'da var, WhatsApp'ta niye yok diye uzun zamandır konuşuluyordu.

WhatsApp sonunda o özelliği test etmeye başladı. Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son günlerde sık sık yeni özellikleri test etmesiyle gündemde. Görünen o ki pek yakında WhatsApp çok boyutlu bir güncelleme yapacak şu an bildiğimizden çok farklı bir WhatsApp'la karşılaşacağız.

WhatsApp Topluluklar, grup yöneticilerine mesaj silme yetkisi, WhatsApp Web ve Masaüstü'nde 2 adımlı doğrulama, iletişim bilgileri bölümünde arama kısayolu, sesli aramalar için yeni arayüz, WhatsApp durumunu görebilecek kişileri kısıtlama özelliği, belge olarak paylaşılan fotoğraf ve videolar için önizleme ve bir video ya da fotoğrafı birden fazla sohbette paylaşma bunlardan sadece bazıları. Ancak herkesin merakla beklediği özellik bunlardan biri değil. Uzun zamandır Instagram ve Facebook Messenger kullananların beğendiği bir özellik daha WhatsApp'a geliyor.

Instagram ve Facebook Messenger'daki gibi 'mesaj tepkileri'

Whatsapp çok yakında Instagram ve Facebook Messenger'dakine benzer mesaj tepkilerini uygulamaya getirecek. Bu özellikle kullanıcılar atılan mesajlara tepki verebilecek. Bunun için atılan mesaja dokunup basılı tutmaları ve uygun emojileri seçmeleri yeterli oacak. Verilen tepkiler mesaj sahibi tarafından görülebilecek.

Yeni animasyonlu emojiler

WhatsApp'ın Android ve iOS sürümlerine yeni animasyon emojileri geliyor. Atan kırmızı kalp emojisine yenileri katılacak. Bu özelliğini WhatsApp kullananların yarısının sevmesine kesin gözüyle bakılıyor, diğer yarısının ise nefret etmesi olası.