Lider Trabzonspor'dan müthiş dönüş! Galatasaray'ı 5 dakikada yıktı!

Müthiş maçta lider Trabzonspor, İstanbul'da 1-0 geriden gelerek Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Son 2 maçında 4 puan kaybeden bordo mavili ekip 3. maçta 5 dakikada bulduğu iki golle 3 puana uzandı. Ezeli rakibini sahasında deviren bordo mavililer, Galatasaray'ın küme düşme hattının ateşine attı.

Lider Trabzonspor'dan müthiş dönüş! Galatasaray'ı 5 dakikada yıktı!

Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray Nef Stadı’nda seyircisi önünde lider Trabzonspor’a öne geçtiği maçı 2-1 kaybetti. Ligde son 11 maçta sadece tek galibiyet alabilen sarı kırmızılı takım 12. haftada da şeytanın bacağını kıramadı ve yeni hocası Dominec Torrent ile 3. maçında da galibiyete kavuşamadı. Son 2 haftada aldığı beraberliklerle 4 puan kaybeden Trabzonspor, 3. maçında Galatasaray’ı devirdi.

Maçı uzun bir süre 1-0 geride götüren bordo mavililer 84’te Bakasetas ve 90’da Visca’nın golleriyle kazanmayı başardı. Şampiyonluk yolunda ciddi kan kayıpları yaşayan Abdullah Avcı’nın takımı zorlu deplasmanda son dakikalarda aldığı bu galibiyetle müthiş bir moral buldu ve liderliğini perçinledi.

84’te maça ortak oldu

Cimbom kritik maçın ilk yarısında VAR kararı sonrası verilen penaltıyla öne geçti. Oldukça iyi bir oyun ortaya koyan sarı kırmızılı ekip ligin lideri karşısında net fırsatlar harcadı. İkinci yarı etkili olmaya çalışan Trabzonspor aradığı golü 84’te bularak maça ortak oldu.

Uzatmalarda Taylan Antalyalı’nın yaptığı büyük hata sonrası topu kapan Visca kaleci Fatih’i avlayarak 3 puanı Trabzonspor’a getirdi. Bordo mavili takım uzatmalarda gelen golle çılgın bir sevinç yaşadı. Bu sonucun ardından Galatasaray 27 puanla 15. sırada kalarak kendini adeta ateşe attı. Trabzonspor ise puanını 54’e çıkararak şampiyonluk yolunda rakipleriyle arasındaki puan farkını tuttu.

Trabzonspor derbiyi yine vermedi

Trabzonspor, bu sezon İstanbul’un üç büyük takımı karşısında yine kaybetmedi.

Bordo-mavililer, ligin ilk yarısında sahasında Galatasaray’la 2-2 berabere kalırken, Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Karadeniz ekibi, deplasmanda ise Beşiktaş’ı 2-1 yenmeyi başarmıştı. Karadeniz Fırtınası son derbisinde de Galatasaray’ı geriden gelerek 2-1 mağlup etmeyi başardı.