MasterChef'te kim elendi? İşte veda eden yarışmacı...

MasterChef Türkiye 2021'in 26 Aralık Pazar akşamı ekrana gelen yeni bölümünde eleme heyecanı yaşandı. Finale doğru adım adım giden MasterChef'te bu hafta eleme adayı olan Burcu, Hasan ve Mert tezgah başına geçerek şeflerin istedikleri yemekleri en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Elemeye kalan isimler iki ayrı turda en yüksek puana ulaşmak için mücadele etti. Tadımların ardından ise ünlü şeflerin verdiği puanlar toplandı ve MasterChef'ten elenen isim belli oldu.

MasterChef'te kim elendi? İşte veda eden yarışmacı...

Ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu MasterChef Türkiye’nin son bölümünde elenen yarışmacı belli oldu. Ocak ayında final yapacak olan MasterChef'te haftanın eleme adayları Burcu, Hasan ve Mert yarışmaya devam edebilmek için iki ayrı turda tezgah başına geçti. Şeflerin oylamasında ise en düşük puanı alan yarışmacı MasterChef Türkiye 2021'e veda etti.

Eleme gecesinde büyük mücadele

MasterChef Türkiye'de bu hafta elemeye kalan Burcu, Mert ve Hasan eleme gecesinde karşı karşıya geldi. Yarışmacılar şeflerin verdiği tabakları en iyi şekilde yapmak ve elenmemek için büyük mücadele verdi.

Yarışmanın ilk etabında yarışmacılar, şeflerin verdiği sebzelerden güzel tabaklar çıkarmaya çalıştı. İlk etap sonunda şefler tadım yaptı ve performansa göre yarışmacıları puanladı.

Şeflerden en yüksek puanı aldı!

Eleme turunun ikinci etabında ise bu sefer yarışmacılar Somer Sivrioğlu'nun imza yemeği olan Kilis pie isimli yemeği yapmaya çalıştı. Oldukça zorlu bir yemekle karşılaşan yarışmacılar, ünlü şefin tarifine en çok benzeyen yemeği yapmaya çalışarak müthiş bir mücadele sergiledi. Yemeklerin tamamlanmasının ardından şefler tadım yaparak yarışmacıları puanladı. İki tur sonunda şeflerden en yüksek puanı alan Hasan gecenin birincisi oldu ve MasterChef'ten elenmekten kurtuldu.

Masterchef'ten kim elendi?

Şeflerin oylamaları sonucunda Burcu toplamda 32, Mert ise 30 puan aldı. Böylece MasterChef Türkiye'den elenen son yarışmacı Mert Yılmaz oldu. Elenmekten kurtulan Burcu ise gözyaşlarını tutamadı. Mert'in vedasına üzülen Burcu'yu rakibi teselli etmeye çalıştı.

"Adaletli bir adamsın"

Mehmet Yalçınkaya, Mert'e övgüler yağdırarak "Adaletli bir adamsın, adın gibi Mert bir adamsın. Gerektiğinde çıkışlarını yaptın. Burada geldiğin yer az değil yedinci oldun. İyi ki buraya geldin. Ben de seninle gurur duyuyorum" dedi.

"Buraya çok alıştım"

Elendiğini öğrendikten sonra Mert Yılmaz ise veda konuşmasında ise, "Çok alıştım buraya. Zor bir şekilde geldim yarışmaya, buraya kadar gelmem de iyi bir derece sayılır benim için. Buranın hayalini kuran insanlar varsa onları gerçekleştirmek için adım atmaları gerekiyor. Ben bu yaşıma kadar kendi başıma yaptım, adım atmaktan korkmadım. Eğer burada biraz da olsa birilerine ilham olabildiysem ne mutlu bana. Aynı şekilde tabak yapmaya devam edeceğim. Geldiğimiz günden beri aile ortamının içine dahil olduk" şeklinde konuştu.