MasterChef tarihinde bir ilk yaşandı! 'Söyleyecek söz yok' dedi ve...

MasterChef Türkiye'nin 29 Aralık Çarşamba yayınlanan son bölümünde ünlü şef Somer Sivrioğlu, yarışmacılardan Burcu'nun yemeğine kaşık attı. Böylece MasterChef tarihinde bir ilk gerçekleşti. MasterChef'te ilk kez iki gün üst üste kaşık atılmış oldu. Yemeğine övgüler yağan Burcu ise gözyaşlarını tutamadı.

MasterChef tarihinde bir ilk yaşandı! 'Söyleyecek söz yok' dedi ve...

MasterChef'te son 6 yarışmacı arasına kalan Burcu, Dilara, Eren, Hasan, Sergen ve Tahsin, dokunulmazlık oyununda iki ayrı takımda mücadele etti. Kırmızı takımda mücadele eden Burcu Önal yaptığı yemekle şeflerin beğenisini kazandı.

Burcu gözyaşlarını tutamadı

Somer Sivrioğlu, Burcu'nun yemeğine kaşık attı. Yemeğe övgüler yağdıran Somer Şef, "Söyleyecek söz yok, inanılmaz lezzetli. Görseli, yemeği, tekniği acaip bir tat" dedi. Burcu daha sonrasında gözyaşlarını tutamadı.

İkinci kez kaşık atıldı!

MasterChef'te geçtiğimiz gün Mehmet Yalçınkaya, Tahsin'in yaptığı tatlı için kaşık atmıştı. Son bölümde ise Somer Sivrioğlu Burcu'nun yaptığı yemek için kaşık atarak MasterChef tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. MasterChef'te ilk kez iki gün üst üste kaşık atılmış oldu.

MasterChef'te eleme adayı kim oldu?

MasterChef Türkiye'nin 29 Aralık Çarşamba akşamı ekrana gelen son bölümünde dokunulmazlık oyunu heyecanı yaşandı. MasterChef'te mavi ve kırmızı takım, 'tavuk ürünleri' konseptli dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. Kaybeden takım, eleme adayı çıkarmak zorunda kaldı. Yeni bölümde yarışmacılar anneleriyle birlikte ödül oyunu da oynadı. Peki, MasterChef’te dokunulmazlığı kim aldı? Annelerle ödül oyununu kim kazandı? MasterChef 2021'de ikinci eleme adayı kim oldu?

Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri üyelikleri yaptığı MasterChef Türkiye'de haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu oynandı. Şeflerin tadımı sonrasında dokunulmazlığı kaybeden takım, haftanın ikinci eleme adayını belirledi. MasterChef 2021 yeni bölümde annelerle oynanan ödül oyunu da renkli anlara sahne oldu.

Masterchef’te 2. dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı?

MasterChef’te dokunulmazlık oyunu konsepti 'tavuk ürünleri' oldu. Şefler, yarışmacılara tüm tavuk, taşlık, ciğer, yürek ve yumurta verdi. Bununla üç çeşit yemek yapmaları istendi. Bu yemeklerin yapılması için 50 dakika süreleri verildi. Süre sonunda şefler, tadım yaptığı yemekler için yarışmacılara övgüler yağdırdı. Üç yemekten ikisinde başarılı olan mavi takım, ikinci dokunulmazlık oyununu kazandı.

Bireysel dokunulmazlığı kim aldı?

Dokunulmazlığı kaybeden kırmızı takımda Hasan ile Dilara, bireysel dokunulmazlık oyununda karşılaştı. Yarışmacılardan tahin, ceviz, pekmez, bal kabağı ile tatlı yapmaları istendi. Süre bitiminde şefler, kazanan ismi açıkladı. Bireysel dokunulmazlığı, verilen ürünler ile daha güzel tabak çıkaran Dilara oldu.

Masterchef'te 2. eleme adayı kim oldu?

MasterChef'te haftanın ilk eleme adayı kırmızı takımdan Burcu olmuştu. Kırmızı takımın dokunulmazlığı kaybetmesiyle eleme adayını belirlemek için oylama yapmaya gerek kalmadı. Bireysel dokunulmazlık oyununda kaybeden ikinci eleme adayı oldu. Dokunulmazlığı Dilara kazanırken Hasan haftanın ikinci eleme adayı oldu.

Annelerle ödül oyununu kim kazandı?

MasterChef 2021 yarışmacıları büyük bir sürprizle karşılaştı. Önce annelerinden gelen mektupları okuyan yarışmacılar, bir anda annelerini karşılarından görünce sevinçten havaya uçtu. Daha sonra yarışmacılar, anneleri ile mutfakta hünerlerini sergiledi ve yemek yaptı. Gecenin en iyi yemeğini yapanı şeflerin tadımı belirledi.

En beğendikleri üç yemek, Tahsin ve Necla Hanım, Hasan ve Netice Hanım, Eren ve Arife Hanım oldu. Gecenin kazananı ise Arife Hanım ve Eren oldu.