Model of Models yarışmasının 2022 ulusal finali yapıldı! Kızlarda Ecem April Onutman, Erkeklerde Arvin Şahamat taçlandı!

Ulusal 'Model of Models®'yarışmasının 34'üncü finali 8 Haziran 2022 günü Bozkurt Cosmic Towers'ın ana sponsorluğunda İstanbul Baltalimanı'ndaki Portaxe'te Özge Özder ve Sinan Güleryüz ev sahipliğinde yapıldı.  'Model of Models' Ulusal final tacını kızlarda Ecem April Onutman, erkeklerde ise Arvin Şahamat kazandı.

Model of Models yarışmasının 2022 ulusal finali yapıldı! Kızlarda Ecem April Onutman, Erkeklerde Arvin Şahamat taçlandı!

Deniz Shaman Production tarafından İstanbul’da düzenlenen yarışmaya kadın modeller sınıfında 18 yarışmacı katıldı. İzmir’den, Nevide Çiçek, Üsküp’ten Revna Ceren Aras, Alanya’dan Mina Şahin, Aydın’dan Nur Şülay Sevimli, Tahran’dan Ayla Danaei, Mahfam Peimaeian Bahri, Adana’dan, Mehtap Deniz Demir, Damla Yalçın, Balıkesir’den Ada Demir, Mersin’den Dila Aktaş, Tamay Göbenli, İzmir’den, Tuana Ünal, İstanbul’dan Sude Alkan, Ceyda Çoban, Ecem April Onutman Muğla’dan Gizem Birtan Dadal, Türkmenistan’ın Daşavuz’ kentinden Şuraya Şuha Shamuratova, Diyarbakır’dan Ümra Tari.

Model of Models Yarışması'nın 2022 ulusal finali yapıldı

Yarışmada erkek model adayları sınıfında ise 22 yarışmacı katıldı. Amasya’dan Ali Ünal, Hatay’dan Emre Özdemir, Adıyaman’dan Yaman Altundağ, Tokat’tan Muhammed Talha Paçalıoğlu, Rüzgar Arslan, İstanbul’dan Kerimcan Yıldırım, Fatih Ocaklı, Atagün Keskin, İzmir’den Mustafa Kaplan, Halep’ten Muhammed Türkmen, Hakkari’den Adran Ercan Abasıyanık, İran Tebriz’den Arvin Şahamat, Tahran’dan Hüseyin Zadeh, Urfa’dan Elvis Halil Güney, Bursa’dan Emre Emir, Emin Sever, Gaziantep’ten Halil İbrahim Demirkıran, Ankara’dan Kadir Cihan Demir, Tokat’tan Davut Kamaç, Çanakkale’den Fatih Enes Uyar, Mardin’den Azat İpek, Diyarbakır’dan Mehmet Ali Bozkurt.

Model of Models 2022 Yarışmasının ulusal etabının proje Yönetmenliğini ise Armağan Baysal üstlendi. Yarışmanın ‘Seçiciler Kurulu’na Osman Akar başkanlık yaparken, kurulun sekreterliğini Tolga Korkmaz üstlendi. Kurul üyeleri ise şu kişilerden oluştu. Model of Models İmtiyaz Sahibi Rasim Aydın, Azerbaycanlı Moda Tasarımcısı Sultan Gadımbaylı, ülkemizin moda tasarımcılarından Çiğdem Akın, OTİAD Başkanı Eda Arpacı, Lütfü Sapmaz,  AGSD Başkanı İşveren Canip Karakuş, Etkinlik Şirketi Sahibi Banu Noyan, Yapımcı Galip Güner, Estetik Koçu Zerrin Kartal, Yapımcı/İşveren Faruk Özdemir, İşveren Ali Bozkurt, İstanbul Dental Grup Kurucu Ortaklarından Başar Çetin, More&More’ dan Yaşar Eşgin, Serpil Erden, Aranjör Selim Çaldıran, Dr. Ali Yurtlak, Ünlü sunucu ve geçmiş dönemde Mister Turkey unvanının sahibi Şenol İpek, Grup Sağlık’tan Serap Karacan, Sağlıklı Yaşam Koçu Sonay Ölçücüler Film Yönetmeni Tolga Savul, Ünlü futbolcu Tanju Çolak, işverenlerimizden Şahin Bayram, Ergüder Oymak Fatih Aşçı, Sinan Koyuncu.

Model of Models Yarışması'nın 2022 ulusal finali yapıldı

Secici kurulun Model of Models Turkiye 2022 unvanı ile onurlandırdığı Ecem April Onutman’ın tacını yarışmanın sahibi Rasim Aydın, Arvin Şahamat’ın tacını ise Mister Turkey® unvanını da sahibi olan ünlü model dansçı ve televizyon programı sunucusu Şenol İpek taktı.

Ecem April Onutman, Eyüboğlu Lisesi son sınıf öğrencisi olup, İngilizce ve İspanyolca biliyor. Gelecek yıl ise Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim görmeye başlayacak.   

Yarışmada ‘Birinci Model’ unvanı Birtan Gizem Dadal ve Hüseyin Zadeh’e ‘İkinci Model’ unvanı, Nevide Çiçek ve Halil İbrahim Demirkıran’a ‘Üçüncü Model’ unvanı Ada Demir ve Azat İpek’e ‘Dördüncü Model’ unvanı Sude Alkan ve Mustafa Kaplan’a verildi.

Ulusal Model of Models’ın geleneksel unvanlarının dışında kalan ancak sıradışı özellikleri ile anılmaya değer bulunan bazı yarışmacılara da özel unvanlar verildi.

Yarışmanın ana sponsoru olan Bozkurt Cosmic Towers’ın marka yüzü olarak Tuana Ünal ve Arvin Şahamat’ı seçerken, Sude Alkan ve Mehmet Ali Bozkurt film yapım şirketi Statu Pictures’ın yeni yüzü olarak onurlandırıldılar

Özel unvan alan diğer yarışmacılar ise Mina Şahin ve Hüseyin Zadef, ‘En Çekici Yüz’, Halil İbrahim Demirkıran ve Nur Şülay Sevimli, ‘En İyi Podyum Yürüyüşü’, Ada Demir ve Atakan Keskin gelecek için umut veren model adayları olarak onurlandırıldılar.

Tüm yarışmacılar ilk çıkışta Jean ve tişört giyerken, ikinci çıkışta More &More’un yeni sezon tasarımları ve Kilian ve Red Berry markalı gözlüklerle yürüdüler.

Model of Models Yarışması'nın 2022 ulusal finali yapıldı

Özel giysilerde ise Erkek model adayları Cameron Zignal’ın Simokinleri ile yürürken, Kadın model adayları Sultan Gadımbaylı’nın yeni tasarımlarını sundular.

Yarışma da Elif Kaya canlı bir konser verdi. Sözlerini Ahmet Selçuk İlkan’ın yazdığı ve 1992 yılında Müslüm Gürses'in seslendirdiği ve Bayar Müzik tarafından müzikseverlere sunulan ve en çok satan tekliler arasına giren Zalim (Bir Bilebilsen) adlı parçayı seslendirdi.

Şarkıcı Ege ise konserinde ‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz’ adlı eseri seslendirdi. Eserin sözleri Sebahattin Ali tarafından 1930-33 yılları arasında Sinop ceza evinde tutuklu iken yazılmış. Şiir Sinop zindanında 1880 yılında yatan ve sıradışı öyküsü ile nesilden, nesile aktarılan Rizeli Sandıkçı Şükrü’nün öyküsü.

‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz’ ilk çıkıştan itibaren ülkemizde büyük geniş kitleler tarafından benimsendi ve büyük bir çıkış yaptı. ATV de aynı adla yayınlanan diziden sonra tekrar popüler olan parça sözleri üzerinde bazı değişiklikler ve eklemeler ve çıkarmalar yapılarak Zülfü Livaneli’ ve Edip Akbayram tarafından da anonim olarak okundu. Kime ait olduğu sık sık tartışma konusu olan türkü tüm Anadolu da benimsenen klasikler arasında.

Yarışmanın ev sahibi sucuları Özge Özder ve Sinan Güleryüz de birlikte ‘Senle Ben’ adlı parçayı seslendirdiler. Söz ve müziği Bade Derinöz'e, düzenlemesi Sinan Güleryüz'e ait olan şarkı Özge Özder’in çıkışında en önemli parça olarak değerlendiriliyor.

Sanatçıların canlı konserleri izleyicileri adeta büyüledi. İzleyicilerin ara ara şarkıcılara eşlik ettiği gözlendi.

Yarışmaya katılan adayların saç ve makyajlarını Altier Akademi, adayların yürüyeceği podyumu ise Yaco Podyum firması kurdu. Model adaylarını podyuma koreograf Ferhan Aral hazırladı.

Yarışma dolayısıyla Model of Models 2013 ulusal yarışmasının kazananı Erhan Saffar ve Melisa Şahin ile 2021 Unvanı ve tacının sahibi Kardelen Pulat ve Mert Albayrak ve yine 2021 yılının Miss Peace of Türkiye unvanının sahibi Deniz Arslan da Portaxe’teydiler. 

Yarışma yapımcı Deniz Shaman finalden sonra soruları yanıtladı. Shaman açıklamasında: “Ulusal Model of Models bir meslek yarışmasıdır, bu yüzden Türk tekstil ve hazır giyim işkolu ile reklam, dizi ve sinema işkolunun ve sesli ve görüntülü yayın firmalarının desteği bizim için çok önemli. Yarışmacılarımız bu üç işkolunda kendilerine kariyer hedefi koyuyorlar. 2013 yılından beri geleneksel olarak bu amaçla çalışıyoruz. Bundan böyle uluslararası yarışmayı da Türkiye’de yapmak için bir proje hazırlığımız var. Nasıl ki kendi iş kollarımızın ihtiyacını kendi insan kaynağımızdan karşılamak için çalışıyorsak, aynı zamanda ülkemizin dış dünyadaki merkezi konumunu güçlendirmek için uluslararası yarışmayı da ülkemizde toplayarak başka ülkelerin modelleri içinde bir yükseliş kapısı olmak istiyoruz. Yarışmada Ulusal Model of Models unvanını kazanan modellerin toplumsal olarak ihtiyaç hissedilen her aşamada gönüllü görev almaya hazırlar gelen talepler doğrultusunda niteliklerine bakarak faydalı olmaya çalışacağız. Ticari olarak da yarışmamıza katılan her modelimizin profesyonelleşmesinde ve kariyerlerini yükseltmesinde lokomotif olmaya özen göstereceğiz Bu amaçla artistik hizmetlerini de yürütmek üzere bir çalışma içine girdik” dedi. 

Destekçiler Hakkında

Yarışmanın gerçekleşmesinde hiç kuşkusuz en önemli desteği Ana Sponsor olarak Bozkurt Cosmic Towers sağladı. Yarışmanın Gümüş sponsorları ise Dağıstanlı Otomotiv ve Trıpot Mimarlık oldu. Kazananlara Destek Office Tablet, Nilya Apart Otel Tatil Armağanı sağladı. Sultan Kadimbaylı Houte Couture olarak Cameron Zigzal Simokin, Çetinkaya Hazır giyim mağazaları karma giysilerle, Herr Widman erkek elbiseleri ile Upkun Mayo mayoları ile Evliyagil by Katre ve Redberry Kilian ise yeni sezon giyim aksesuar ve gözlüklerle katkı sağladılar. Hizmetler alanında ise Fitness Plus. Salonları ile Taylan Kızılhavuz Website kurulumu ile Wait Armağan Baysal Halkal ilişkiler hizmeti ile Ast Ajans ajans hizmetleri ile Osman Akar Ajans organizasyonda Hazel Productions ise yapım konusunda destek sağladı. Statu Pictures ise kazananların sinema iş koluna geçişinde sağlayacağı destekle projede yeraldılar.

Yarışmayı destekleyen MEDYA kuruluşları

İnternet Tv istasyonları

İstanbul Channnel

Gez TV Sakarya TV

FoxEuro.com

Turk AS TV

Alanya TV

Kanal 34

Online gazeteler

World Turk Haber

Yerelin Sesi

Radyo Gol

Şehir Bursa

Şehir Alanya

Şehir Haberi

Interval

Deniz Shaman tarafından düzenlenen Model of Models® yarışmasının toplumsal konumu. Destekçilerin desteğinde gerçekleşen yarışma Ulusal basın ve yayının ilgisini çekmeye devam ediyor ve İstanbul’daki önemli etkinlikler arasında sayılıyor. Yarışma ilkeli duruşu ve katılımcılara verdiği güven ile ülkemiz çapında da her geçen gün da fazla ilgi görüyor.

Model Of Models yarışması hakkında

ABD de 1966 da Charliee See tarafından kurulan Model of Models yarışması 1988 yılından beri ülkemizde de iş yapmakta. İlk defa 1988 yılında Süha Özgermi tarafından franchise hakları satın alınarak ülkemize getirilen ve Bodrum Halikarnas’ta yapılan ulusal yarışmada verilmeye başlayan Model of Models Türkiye’nin Modeli unvanı ve tacı 34 yıldan beri geniş kitlelerce benimsendi ve büyüdü. Yarışmanın küresel çaptaki marka sahipliği 2004 yılında Charilee See aka Li Sun’un USPTO daki kayıtlarına dayanılarak tamamı Rasim Aydın tarafından satın alındı. Böylelikle Model of Models bir Amerikan yarışması olarak başladığı serüvenini bir Türk markası konumu kazanarak sürdürmeye devam etti. Markanın tüm franchise yönetimi RCA Global Empire Pageants Co tarafından sürdürülmektedir. Markanın Türkiye’deki ulusal final yarışmasının franchise haklarını 2013 yılında Deniz Shaman Yapım adına Cengiz Subaşı satın aldı ve halen Markanın franchise haklarını Deniz Shaman adı ile tanınan Cengiz Subaşı elinde tutuyor. Her yıl geleneksel olarak yarışmayı düzenliyor.

Model of Models yarışmasının 2022 ulusal finali yapıldı! Kızlarda Ecem April Onutman, Erkeklerde Arvin Şahamat taçlandı!