Oscar'daki tokat skandalının yankıları sürerken Chris Rock'tan şaşırtan itiraf

2022 Oscar Ödül Töreni'ne ne ödüller ne kırmızı halı damga vurdu. Törenden sonra sadece tek bir konu konuşuldu o da, Will Smith'in tüm dünyanın gözü önünde komedyen Chris Rock'a tokat atmasıydı. Rock, bu olaydan sonra kendisine gelen teklifi ve neden reddettiğini açıkladı.

Oscar'daki tokat skandalının yankıları sürerken Chris Rock'tan şaşırtan itiraf

Will Smith’in, Chris Rock’a tokat atmasıyla günlerce hatta haftalarca konuşulan Oscar Ödül Töreni, 2023 için de hazırlıklara başladı. Törenle ilgili en çok merak edilen konulardan biri ise sunucuların kimler olacağı. Anlaşılan Akademi’nin ev sahiplik yapması için gittiği ilk isim bu yılki skandala adı karışan Chris Rock oldu.

Rock, 2023 Akademi Ödülleri için ev sahibi olarak geri dönmesini isteyen talebi reddettiğini itiraf etti. Chris Rock, pazar gecesi Arizona’da bir komedi şovu sırasında 2023 Oscar sahnesine geri dönmeyi ‘suç mahalline’ geri dönmekle karşılaştırdı.

Rock, daha önce de gösterileri sırasında tokat olayıyla ilgili konuşmuştu. Temmuz ayında New Jersey’deki bir gösteride, kurban olmadığını belirtirken şunları söyledi:

“Evet, bu hiç de acıtmadı. Bunu kafamdan attım ve ertesi gün işe gittim… Hastaneye kağıt kesiği için gitmiyorum.”

Smith ve Rock arasındaki olay tüm dünyada ses getirirken Smith’in olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi ödülünü alıp kutlamalara katılması da dikkat çekmişti.

Temmuz ayında Will Smith, nihayet tokat olayı için özür dilediği bir videoyu YouTube’da paylaşarak aylarca süren sessizliğini bozdu.

Smith, videoda şunları söyledi:

“Chris’e ulaştım ve aldığım mesaj, onun konuşmaya hazır olmadığı ve hazır olduğunda bize ulaşacağı yönündeydi. Bu yüzden Chris, senden özür dilerim. Davranışım kabul edilemezdi. Chris’in annesinden de özür dilemek istiyorum. Chris’in annesinin verdiği bir röportajı gördüm. Ve o an, farkına varmadığım şeylerden biri de buydu. O anda kaç kişinin yaralandığını düşünmedim. Bu yüzden Chris’in annesinden özür dilemek istiyorum. Chris’in ailesinden özür dilemek istiyorum. Özellikle Tony Rock… Harika bir ilişkimiz vardı. Tony Rock benim adamımdı. Ve bu muhtemelen onarılamaz.”