Oscar ödüllü oyuncu Louise Fletcher hayatını kaybetti

Oscar Ödüllü ünlü oyuncu Louise Fletcher 88 yaşında hayatını kaybetti. Fletcher Guguk Kuşu filmindeki kötü hemşire tiplemesiyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Oscar ödüllü oyuncu Louise Fletcher hayatını kaybetti

Sinemanın kült filmlerinden Guguk Kuşu (The Cuckoo's Nest) ile tüm dünyanın tanıdığı efsane oyuncu Louise Fletcher, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Fletcher'ın Fransa'ın Montdruasse kentindeki evinde öldüğü açıklandı. TV ve sinemada 60 yılı aşan bir kariyere sahip olan ünlü oyuncu, 1976 yılında Milos Forman'ın yönettiği 1962 adlı filmde oynadığı Hemşire Ratched karakteriyle "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Oscar ödülünü kazanmıştı. Film toplam 5 Oscar almıştı. Fletcher ödülü aldığında teşekkür konuşmasını işaret diliyle yapmış, ayrıca kendisinden nefret eden seyircilere de teşekkür etmişti.

Açıklamayı menajeri David Shaul yaptı. Açıklamada Louise Fletcher'ın uykusundayken huzur içinde öldüğü belirtildi. Ölümünün doğal nedenlerden kaynaklandığı vurgulandı.

Louise Fletcher kimdir?

Fransa'daki evini 300 yıllık bir çiftlik evinden dönüştüren Fletcher, 22 Temmuz 1934 tarihinde Alabama'da doğmuştu.

Aile bireyleri duyma engelli olan Fletcher, kariyerine 1950'li yıllarda Lawman, Bat Masterson, Maverick, The Untouchables ve 77 Sunset Trip gibi dizilerde oynayarak başladı.

Onu daha sonra Star Trek: Deep Space Nine dizisinde Bajoranların dini lideri Kai Winn Adami karakterini canlandırırken izledik.

En en son 2020 yılında Netflix için çekilen Ratched dizisinde izlemiştik. Dizide Guguk Kuşu'nun kötü kalpli hemşiresi Ratched'ın nasıl kötü birine dönüştüğü işleniyordu.