Oyuncu Rebecca Balding, hayatını kaybetti

Soap ve Charmed adlı TV dizileriyle tanınan ünlü oyuncu Rebecca Balding, 73 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Oyuncu Rebecca Balding, hayatını kaybetti

Ünlü oyuncunun ölüm haberini oyuncu ve yönetmen olan eşi James L. Conway duyurdu.

Rebecca Balding'in yumurtalık kanseri nedeniyle öldüğü duyuruldu.

Little Rock'ta doğan Balding, Kansas Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi aldı. Kariyerine Chicago'da başladıktan sonra Hollywood'un yolunu tuttu. Onlarca TV dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldıktan sonra Soap ile üne kavuştu.

1977 yılında yayınlanmaya başlayan dizinin ilk 2 sezonunda dizinin başarılı olmasında önemli bir rol oynadı. Dizide Carol David karakterini canlandıran Balding, eşcinsel olan Jodie'yi baştan çıkarıp hamile kalan bir avukatın doğan bebekleri için verdiği velayet savaşıyla dikkat çekmişti.

Dizinin devamında Carol bebeği kaçırıyor ancak Jodie çocuğu geri alıyor. Sonrasında da Carol karakteri dizide bir daha görünmüyordu.

Rebecca Balding, Soap'ın ardından Charmed dizisiyle bir kez daha ön plana çıktı. 1998 yılında başlayan dizi 2006 yılına kadar yayınlandı. Dizide Alyssa Milano karakterinin patronunu canlandırdı.

Balding'i ayrıca 70'lerde yayınlanan sitcom Makin' It, Lou Grant gibi dizilerde de gördük.

Ayrıca birçok TV filminde de oynayan Balding daha yakın zamanda Melrose Place, Beverly Hills 90210, MacGyver, Family Ties, Starsky and Hutch ve The Bionic Woman gibi dizilerde de boy gösterdi.

İki korku filminde de oynayan başarılı oyuncu en son 2005 yapımı Yesterday's Dreams'te rol almıştı.