Rus aktör Leonid Kuravlyov, korona virüse yenik düştü

Tarkovsky'nin filmleri de dahil 200'den fazla filmde rol alan Sovyet ve Rus aktör Leonid Kuravlyov 85 yaşında koronavirüse bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti.

Rus aktör Leonid Kuravlyov, korona virüse yenik düştü

Sovyetler döneminde başlayan oyunculuk macerası Rusya döneminde de devam eden efsanevi Rus aktör Leonid Kuravlyov, 85 yaşında yakalandığı korona virüse bağlı komplikasyonlar sonucu hayatını kaybetti.

Kuravlyov'un Ocak ayının ilk günlerinde yakalandığı kovid-19 nedeniyle Moskova'da zatürre teşhisiyle hastaneye yatırıldığı ancak daha sonra iyileşip taburcu edildiği öğrenildi. Ancak ünlü oyuncu hastaneden çıktıktan birkaç hafta sonra koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

1936 yılında Moskova'da doğan Leonid Kuravlyov, Gerasimov Sinema Enstitüsü'nde eğitim gördü. Boris Bibikov'dan dersler aldı. Mezuniyetinden önce, dünyaca ünlü Rus yönetmen Andrei Tarkovsky'nin Alexandr Gordon'la birlikte çektiği "Today No One Will Be Fired" adlı filminde rol aldı.

Kuravlyov'un bir yıldız olarak anılmaya başladığı film ise "The Golden Calf" oldu. 1968 yapımı bu filmin ardından 5 yıl sonra "Ivan Vasilievich Changes Profession"la, sonrasında "Afonya", "Seventeen Moments of Spring"le boy gösterdi.

Rus-Amerikan ortak yapımı bir film olan ve Leonid Gaidai'in son filmi olarak sinema tarihine geçen "The Weather is Good on Deribasovskaya, It Rains Again on Brighton Beach"le yeniden kamera karşısına geçti.

Tüm kariyeri boyunca 200'den fazla filmde rol aldı. Oyunculuğu 2015 yılında bıraktı.

Sovyetler Birliği'nde çeşitli ödüller aldı. (Haber Global)