Super Bowl şampiyonu ve oyuncu Tony Siragusa hayatını kaybetti

Amerikan futbolu efsanesi ve popüler dizi Sopranos oyuncusu Tony Siragusa, 55 yaşında beklenmedik bir biçimde hayatını kaybetti.

Super Bowl şampiyonu ve oyuncu Tony Siragusa hayatını kaybetti

Amerikan futbolu (NFL) tarihinin en başarılı defans oyuncularından biri olarak tarihe adını yazdıran Tony Siragusa, 55 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ani ölümün şoku yaşanırken ölüm nedeni ise açıklanmadı.

"Goose" yani "Kaz" lakabıyla Baltimore Ravens formasıyla tarihe geçen başarılı oyuncu, 12 yıllık kariyeri boyunca bir efsane haline geldi.

"Goose gibisi yok" sözü, onun sayesinde çıktı. Baltimor Ravens'a ilk Super Bowl şampiyonluğunu kazandıran başarılı oyuncu için eski koçu Brian Billick, "Onun gibisi yoktu, sahada bir savaşçıyken, takım arkadaşlarına yaptığı yardımlar herkes tarafından biliniyordu. Cömert bir kalbe sahipti. O olmasaydı Super Bowl'u kazanamazdık" diye konuştu.

1997'de Ravens'a serbest oyuncu olarak katılan Goose, daha önce kariyerinin ilk 7 senesini Indianapolis Colts ile geçirmişti.

Colts'un sahibi Jim Irsay de bir tweet atarak "Kalbimiz kırıldı" diye yazdı.

Çok tatsız şakalar yapardı

Haber Global'in elde ettiği bilgilere göre Siragusa, takım arkadaşlarına yaptığı tatsız şakalarla da biliniyordu. Özellikle genç oyuncuların odalarına tatlı bırakır içine de müshil karıştırırdı. Antrenmanda müsilin etkisiyle tuvalete koşan oyuncuları izlerken attığı kahkahalarla kendi belli ederdi.

2000 yılında ağır bir sakatlık geçirdi. Doktor oyunu bırakması gerektiğini söyledi.

Sporu bıraktıktan sonra ESPN ve Fox Sport'ta analist olarak çalışan Sirgausa bu kez sinema ve TV'de boy göstermeye başladı. Efsane dizi The Sporanos'ta Frankie Cortese karakterini canlandırdı, 4 bölümde oynadı. Ayrıca 25. Saat filminde de boy gösterdi.

Baltimore Ravens'ın acı günü

Öte yandan aynı gün Baltimore Ravens ikinci bir acı haberler sarsıldı. Takımın başarılı dış savunma oyuncusu Jaylon Ferguson, 26 yaşında şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.