TikTok, Türkiye'nin en popüler şarkısını açıkladı

2021'e veda ederken istatistiklerini paylaşan TikTok, Türkiye ve dünyadaki en popüler şarkıları açıkladı. İşte ayrıntılar...

TikTok, Türkiye'nin en popüler şarkısını açıkladı

Aralık ayı geldi ve bir yılın daha sonuna geldik. Tüm dünya, bir yandan yeni yıl için hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da geçtiğimiz yıla veda ediyor. Bu duruma ayak uyduran sosyal medya şirketleri de 2021‘e kendine has bir şekilde veda etmek için çalışmalara başladı.

Shift Delete’te yer alan habere göre, Instagram, Twitter, Spotify gibi pek çok şirket, yeni yıla kendine has bir şekilde veda etti. Son olarak, söz konusu şirketler arasına TikTok da katıldı. 2021 yılının istatistiklerini paylaşan şirket, bir sene içerisinde TikTok, Türkiye’de ve dünyada en çok dinlenen şarkıları açıkladı. 

TikTok, en popüler şarkıları açıkladı

Kısa süre içerisinde dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, 2021 yılında bu büyümesini sürdürdü. Platforma eklenen şarkı ve izlenme sayıları, adeta bu süre içerisinde rekor kırdı. Aynı zamanda şirket, bu süre içerisinde en çok dinlenen şarkıları da açıkladı.

TikTok tarafından yayınlanan bilgilere göre, Türkiye’nin en çok dinlenen şarkısı Sefo’nun “Bilmem mi?” isimli parçası oldu. ABD‘de ise Adderall (Corvette Corvette), birinciliği ele aldı. Kanada tarafında ise liderliği ElyOtto’nun SugarCrash isimli şarkısı ele aldı.

Liste, TikTok‘un müzik endüstrisindeki önemini de bir kez daha kanıtladı. Platform, Olivia Rodrigo, PinkPantherress ve Måneskin gibi çeşitli sanatçıların yıldızlığa ulaşmasına yardımcı olarak, yeni nesil müzik yıldızlarının yolunu açtı. Bu önemin ileride ne kadar artacağı ise merak konusu.