TikTok, Twitter'ın özelliğini kopyalamayı planlıyor

TikTok, yeni bir özelliği kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Firmanın planladığı eklenti, Twitter'ın bir özelliğine oldukça benziyor.

TikTok, Twitter'ın özelliğini kopyalamayı planlıyor

TikTok popülaritesini arttırırken, kendi sistemini de geliştirmeye devam ediyor. 2021 yılının yıldızı olan ve büyük bir yükseliş gerçekleştiren platform, yeni bir özelliğe sahip olmaya hazırlanıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre bu özellik, Twitter‘dan esinlenilerek gerçekleştirilecek.

Yakında kullanıcılarının karşısına çıkması planlanan özellik, şu an için test aşamasında. Platformun kısa süre içerisinde yeni eklentisini tam sürüme sunması bekleniyor.

TikTok, kendi “retweet” tuşunu yapıyor

Yeniden gönder adıyla kullanıcılarının karşısına çıkacak özellik, çoğu sosyal medya uygulamasında yer alıyor. Başkasına ait bir gönderiyi paylaşmanıza yarayan bu özellik, Twitter‘ın “retweet” tuşuna da oldukça benzetildi. Paylaş menüsünün içerisine eklenecek olan geliştirme şu an için sınırlı sayıdaki kullanıcı tarafından test ediliyor.

Tüm bunların yanı sıra TikTok, yeniden gönder özelliğini biraz olsun sınırlamayı hedefliyor. Firma ilk başta, sadece arkadaş olarak eklediğiniz kişilerin gönderilerini yeniden paylaşmanıza imkan sağlayacak. İlerleyen süreçlerde bu durumun tersine dönüp dönmeyeceği ise belli değil.

Bu sınırlama sayesinde içeriklerin asıl sahiplerinin görüntülenme rakamlarını korumak isteyen TikTok, kullanıcılarını da korumak istiyor. Şu an için herkesin kullanımına açılmayan yeniden gönder eklentisi, şimdiden sosyal medyanın gündemi haline de geldi. Eğer sizin de bu özelliğe erişiminiz mevcutsa, özet akışına göz atmanızda fayda var.

Eklentiyi kullanmaya başladığınız andan itibaren ilgili paylaşımların sahiplerine bildirim gideceğini de unutmayın. Ayrıca TikTok, yeniden gönder tuşuna basan kullanıcıların, görüşlerini paylaşmalarına da izin verecek. Bununla birlikte eğer sizin içeriğiniz yeniden gönderildiyse de, kimin paylaşım yaptığını ve ne yazdığını okumanız da mümkün olacak.

Her ne kadar karşılıklı takipleştiğiniz kişiler için sunulsa da, yeni özellik sayesinde algoritmada öne çıkmanız da mümkün. Zira sınırlama olsun olmasın bu eklentiyi kullanan kişiler, daha fazla insana ulaşmanızı sağlayacaktır. Bakalım sosyal medyada pek çok platformun sunduğu bu yenilik, TikTok kullanıcıları tarafından da benimsenecek mi, bekleyip göreceğiz.