Top Gun: Maverick, 86 milyon dolarla uçuşuna devam etti

Top Gun: Maverick, ikinci hafta sonunda da Tom Cruise'un kariyerinin yeni bir dönüm noktası olmayı başardı. ABD'de sadece on günde 291,6 milyon dolara ulaşan film, şimdiden ünlü oyuncunun ABD'de en çok hasılata ulaşan filmi oldu. Bu anlamda rekorun bir önceki sahibi, 243 milyon dolarla 2005 yapımı Dünyalar Savaşı (War of the Worlds) filmiydi.

Top Gun: Maverick, 86 milyon dolarla uçuşuna devam etti

Gerek seyirciden gerekse eleştirmenlerden övgü toplayan Top Gun: Maverick, buradan devşirdiği rüzgarı arkasına alarak ilk hafta sonunda beklentilerin çok ötesine geçmiş, Tom Cruise'un kariyerinde 100 milyon dolar üzeri açılış yapan ilk film olmuştu. Film, ABD'deki ikinci hafta sonunda bu akılalmaz performansını başka bir boyuta taşımayı başardı.

Box Office Türkiye'de yer alan habere göre, başta Marvel gibi seri filmler olmak üzere, son yıllarda 100 milyon doların üzerinde açılış yapan yapımlar, ikinci hafta sonlarında genelde %50-%70 arası düşüş yaşıyorlar.

Örneğin, bu hafta sonu Top Gun: Maverick'in arkasında ikinci sırada yer alan Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında'nın (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) ikinci hafta sonu düşüş oranı %67. Yakın dönemden bir başka Marvel filmi Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok'un (Spider-Man: No Way Home) ise %67,5. İlk hafta sonunda 124 milyon dolara ulaşan Top Gun: Maverick ise, yakın dönemde çok görmediğimiz bir şekilde, ikinci hafta sonunda yalnızca %32,1 oranında düşüş yaşadı ve elde ettiği 86 milyon dolar ile Box Office ABD liderliğini pekiştirdi. ABD'de 291,6 milyon dolara ulaşarak şimdiden Cruise'un ABD'de en çok gişe toplayan filmi olan Maverick, dünya genelinde ise şimdiye kadar 548,6 milyon dolara erişti.

Bir önceki hafta sonunda ilk beşi tamamlayan The Bob's Burgers Movie, Kim Demiş Kötüyüz Diye? (The Bad Guys) ve Downton Abbey: A New Era, ilk beşte yer almaya devam ettiler.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (03-05 Haziran 2022)

1- Top Gun: Maverick -86 milyon dolar

2- Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) - 9,25 milyon dolar

3- The Bob's Burgers Movie - 4,5 milyon dolar

4- Kim Demiş Kötüyüz Diye? (The Bad Guys) - 3,34 milyon dolar

5- Downton Abbey: A New Era - 3 milyon dolar