Trabzonspor gümbür gümbür! 26 yıllık rekor İstanbul'da tekrarlandı!

Süper Lig'in 14. haftasında lider Trabzonspor Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fatih Karagümrük'ü 2-0 mağlup etti. Namağlup serisini 26 maça çıkaran bordo mavililer 36 puana ulaşıp liderliğini sürdürürken 26 yıllık kulüp rekorunu da tekrarladı. Bordo mavililer en yakın rakibi Hatayspor'la puan farkını 10'a çıkardı.

Trabzonspor gümbür gümbür! 26 yıllık rekor İstanbul'da tekrarlandı!

Trabzonspor, İstanbul deplasmanında da fırtına gibi esti… Fatih Karagümrük engelini 2-0’la aşan bordo mavililer, üst üste 7. galibiyetini aldı. Abdullah Avcı yönetiminde kaybetmeme serisini 26 maça çıkaran Trabzonspor 1995-96 sezonunda yakaladığı kaybetmeme rekorunu 26 yıl sonra tekrarladı.

Son olarak 2016’da Başakşehir ile 26 maçta kaybetmeyen Abdullah Avcı teknik direktörlük kariyerinin en uzun yenilmezlik serisini Trabzonspor ile tekrarlamış oldu. Trabzonspor hocasıyla Avrupa liglerinin namağlup tek takımı olma unvanını da korudu.

Maçın ilk yarısında atak bir oyun ortaya koyan lider Trabzonspor 17. dakikada VAR kararı sonrası penaltı kazandı.

Çakır penaltıyı tekrarlattı

VavaCars Fatih Karagümrük takımında Derrick Luckassen ceza sahası içinde Djaniny’i düşürdü. Mücadelenin hakemi Cüneyt Çakır pozisyonu devam ettirdi ancak VAR devreye girerek tecrübeli hakemi uyardı. Pozisyonu kenara gelerek monitörden izleyen Çakır penaltı kararı verdi.

Topun başına geçen Djaniny ilk atışta kaleci Viviano’ya takıldı. Ancak hakem Cüneyt Çakır kalecinin çizgi ihlali yaptığını söyleyerek atışı tekrar ettirdi. Bir kez daha topun başına geçen Djaniny bu kez ağları bularak takımını 1-0 öne geçirdi.

2’yi atan Abdülkadir Ömür bir ilki yaşadı

62’de Nwakaeme’nin ceza sahası dışına çıkardığı pası alarak muhteşem bir şut çıkaran Abdülkadir Ömür kaleciyi avlayarak farkı 2’ye çıkardı. Son haftaların formda ismi 3. maçında 3. golünü atarak kariyerinde bir ilki yaşadı.

Kalan dakikalarda ev sahibi Karagümrük skoru değiştirecek pozisyonları bulamadı ve sahadan eli boş ayrıldı. Bu galibiyetle 36 puana yükselen lider Trabzonspor Hatayspor’un Sivas’ta kaybetmesiyle en yakın rakibine 10 puanlık fark atmış oldu.