Twitter'ın 'düzenleme' özelliğinin detayları belli oldu

Sosyal medya platformu Twitter'ın Tweet düzenleme özelliğiyle ilgili detaylar geliyor. Son haberlere göre özellik bir sınırla geliyor.

Twitter'ın 'düzenleme' özelliğinin detayları belli oldu

Popüler sosyal medya platformu Twitter, uzun zamandır beklenen ‘Tweet düzenleme’ butonunu kullanıma sunacağını duyurdu. Böylece kullanıcılar, Tweet’lerini yayınladıktan sonra düzenleyebilecek. Gün geçtikçe yeni özellikle ilgili detaylar da ortaya çıkıyor. Son haberlere göre Tweet düzenlemek için bir sınır olacak.

Tweet’leri 30 dakika içinde yalnızca beş kez düzenlemek mümkün olacak

Twitter, yıllardır en çok istenen özellik olan ‘düzenleme’ özelliğini eylül ayında test etmeye başladı. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, hatalı olan Tweet’lerini silmeye gerek kalmadan düzenleyecek. Ancak yapılan son açıklamaya göre Tweet’leri düzenlemek sandığımız gibi olmayacak.

Özelliğin kullanıma sunulmasından sonra kullanıcılar, Tweet’leri yayınladıktan sonra 30 dakikaya kadar düzenleyebilecek. Kullanıcılar, bu 30 dakika içerisinde ise yalnızca beş kez düzenleme şansına sahip olacaklar.

Planlara göre bu sınır, yazım hatalarını düzeltmek, medya eklemek ya da hashtag eklemek için oldukça yeterli bir süre. Ayrıca şirket bu sınır sayesinde özelliğin kötü amaçlı kullanılmasının önüne geçeceğini umuyor. Bir diğer deyişle Twitter, kullanıcıların Tweet’lerinin içeriğini yayınladıktan sonra tamamen değiştirmesini engellemek istiyor.

Şirket, şimdilik kullanıcıların davranışlarını gözlemle aşamasında olduğunu onayladı. Bu nedenle 30 dakikalık zaman dilimi içindeki düzenleme sayısının değişme ihtimali var. Ayrıca Twitter, Tweet düzenleme özelliğini ilk olarak Twitter Blue abonelerine sunacak. Ancak başlangıç olarak tüm ücretli kullanıcılarda olmayacak.

Twitter’a göre ilk olarak Yeni Zelanda’daki aboneler özelliği alacak. Ardından Avustralya’daki ücretli kullanıcılara gelecek. Bu arada Twitter, Yeni Zelanda’daki kullanıcıların kullanım şekillerini de gözlemleyecek.

Ortaya çıkan veriler de platformun 30 dakikalık zaman aralığında son düzenleme sınırını belirlemesine yardımcı olacak. Bazı uzmanlar, yeni özelliğin kripto dolandırıcılığı ve politik yanlış bilgileri yayanlara yardımcı olacağını düşünüyor. (Shift Delete)