Usta gazeteci Engin Güneş hayatını kaybetti

2 gün önce Hatay'da kalp krizi geçiren magazin gazeteciliğinin duayen isimlerinden Engin Güneş'in 61 yaşında tedavi gördüğü Hatay Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiği öğrenildi. Acı haberi, usta gazeteci Ali Eyüboğlu duyurdu.

Usta gazeteci Engin Güneş hayatını kaybetti

Magazin gazeteciliğinin usta isimlerinden Engin Güneş (61), tedavi gördüğü Hatay Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Güneş, 2 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu Hatay Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Usta gazeteci Engin Güneş, verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Milliyet Cadde Yazarı Usta Gazeteci Ali Eyüboğlu, sosyal medya hesabı Instagram’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri yer verdi:

“Yapma be Engin...

Var mıydı bu kadar erken gitmek?

Magazin gazeteciliğine başladığım 1981 yılında tanıdığım meslektaşım ve arkadaşım Engin Güneş, kalbine yenik düştü.

Çok üzgünüm...

Sevgili Engin'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum.”

Magazin Gazetecileri Derneği'nden açıklama yapıldı

Magazin Gazetecileri Derneği'nden, Güneş'in vefatıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“İki gün önce gittiği Hatay’da kalp krizi geçiren, tedavisi Hatay Özel Defne Hastanesi’nde devam eden magazin gazeteciliğinin deneyimli ismi Engin Güneş’i kaybettik…

Magazin camiası Engin Güneş’in ani vefat haberiyle sarsıldı. Üç gün önce gazeteci arkadaşımız Derya Yolyapan ile birlikte Hatay’a giden gazeteci arkadaşımız Engin Güneş, Cuma günü sabah 06.30’da aniden fenalaştı. Derya Yolyapan tarafından Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Engin Güneş’e ilk müdahale burada yapıldı.

Korona yoğunluğu nedeniyle sevk edildiği Hatay Özel Defne Hastanesi’nde Anjiyo yapılan Güneş’in tıkalı olan 3 damarına müdahale edildi. Ancak, anjiyo sonrası durumu normale dönse de doktorlar ByPass yapılması yönünde karar aldılar. Cumartesi akşamını da sıkıntılı geçiren Güneş’in tedavisine devam edilirken bu akşam saatlerinde acı haber yakınlarına bildirildi. Güneş 20.00 sıralarında hayatını kaybetti.

İki gün önce 26 Kasım’da doğum günü olan, 1959 doğumlu olan Engin Güneş, 1983 yılından bu yana magazin gazetecisi olarak görev yapıyordu. 92 yılından sonra Televizyon sektörüne geçen Engin Güneş, muhabir, editor ve yönetici olarak bir çok magazin programında çalıştı.

Engin Güneş’in cenazesi yarın Hatay’dan İstanbul’a getirilecek. Merhumun cenazesinin Salı günü gerçekleşmesi bekleniyor.

Vefatıyla magazin dünyasından büyük bir üzüntüye neden olan, gerçek bir magazin emekçisi olan, meslektaşımız, arkadaşımız Engin Güneş’e Allah’tan rahmet, ailesine ve medya dünyasına başsağlığı diliyoruz.”

Engin Güneş kimdir?

1959 doğumlu olan Engin Güneş, 1983 yılından bu yana magazin gazetecisi olarak görev yapıyordu. 1992 yılından sonra televizyon sektörüne geçen Engin Güneş, muhabir, editör ve yönetici olarak birçok magazin programında görev yaptı.