Vampir edebiyatının önde gelen ismi Anne Rice hayatını kaybetti

Sinemaya da uyarlanan Vampirle Görüşme gibi birçok esere imzasını atan ünlü yazar Anne Rice, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Vampir edebiyatının önde gelen ismi Anne Rice hayatını kaybetti

Doğaüstü ve ürkütücü öykülerin yazarı Anne Rice, 80 yaşında San Diego'da hayatını kaybetti.

Acı haberi oğlu Christopher Rice, Twitter'dan duyurdu.

Christopher mesajında "Annem Anne Rice, felçten kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle vefat etti. Ailemiz keder içinde" diye yazdı.

Anne Rice kimdir?

Haber Global'in derlediği bilgilere göre Anne Rice tüm dünyaca tanınan bir yazardı. Özellikle vampirlerle ilgili yazdığı kitaplarıyla dikkatleri üzerine çekmiş ve 'vampir edebiyatı'nın önde gelen temsilcisi olarak anılmaya başlamıştı.

En çok bilinen eseri Vampirle Görüşme, 1994 yılında sinemaya uyarlanmış, başrolleri Tom Cruise ve Brad Pitt paylaşmıştı. Rice'ın bilinen önemli eserleri arasında The Vampire Lestat ve The Queen of the Damned, Vampir Günlükleri de yer alıyor.

AMC Networks, Vampirle Görüşme'den esinlenerek yeni bir dizinin önümüzdeki yıl yayına gireceğini duyurmuştu. Şirket, Rice'ın 18 kitabının haklarını satın almıştı.

30'dan fazla kitapta imzası olan Anne Rice'ın Facebook'ta 1 milyonu aşkın takipçisi bulunuyor.

1990'ların sonunda dine yönelen Rice, yeni eserlerinde dini öğeler eyer vermeye başlamıştı. New Orleans doğumlu olan ünlü yazarın eserlerinin çoğunda da mekan olarak bu yer kullanıldı.