WhatsApp'ta yeni bir dönem başlıyor! Güvenlik 2 katına çıkacak!

WhatsApp'ın güvenlik konusunda ne kadar hassa olduğu biliniyor. Zaten bir dizi güvenlik özelliğine sahip olan anlık mesajlaşma uygulaması, güvenliği iki katına çıkaracak bir çalışma başlattı.

WhatsApp'ta yeni bir dönem başlıyor! Güvenlik 2 katına çıkacak!

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sağladığı güvenliği iki katına çıkaracak yeni bir çalışma yapıyor. Bunan göre ikinci bir doğrulama kodu eklenerek WhatsApp'ta güvenlik artırılacak.

WABetaInfo'nun tespit ettiği özelliğe göre başka bir akıllı telefondan WhatsApp hesabınıza giriş yapmaya çalıştığınızda doğrulama koduna bir adım da eklenecek. "Çift doğrulama kodu" adı verilen bu özelliğin geliştirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Tek adımlı doğrulama sürecine ek olarak geliştirilen bu özellikle Meta'nın sahipliğindeki WhatsApp daha da güvenli bir yer haline gelecek.

Peki sistem nasıl çalışıyor?

İlk doğrulama kodunu girdiğinizde telefonunuza 6 haneli ikinci bir kod girmeniz istenecek. Bu kodu WhatsApp yine telefonunuza gönderecek. Açılır pencere şeklindeki bu ikinci kod alanına da giriş yaptığınızda WhatsApp'a ulaşmış olacaksınız.

Firma, böylece sizin bir siber suçlu olmadığınızdan emin olmak istiyor. Çünkü son dönemlerde siber dolandırıcılar, başkalarını kandırarak doğrulama kodlarını talep edip Whatsapp hesaplarına erişim sağlıyor. Bu ikinci güvenlik katmanı buna bir son vermeyi amaçlıyor.

Çift doğrulama kodunun herkese ne zaman açılacağı şimdilik bilinmiyor. Hala geliştirme aşamasında olan özelliğin daha beta kullanıcılarına bile ulaşması zaman alacak. Özelliğin hem Andorid hem de iOS'a eş zamanlı gelmesine ise kesin gözle bakılıyor.