WhatsApp, tepkiler özelliğini genişletiyor

WhatsApp, tepkiler özelliğini genişletiyor. Böylece bir mesaja tepki vermek için istediğiniz emojiyi kullanabileceksiniz.

WhatsApp, tepkiler özelliğini genişletiyor

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp yeni özelliklerini uygulamaya sokma konusunda genellikle yavaş kalıyor. Ancak, birkaç ayda bünyesine yeni özellikler ekleyen Telegram’dan farklı olarak, daha istikrarlı davranıyor. Son olarak WhatsApp, mesaj tepkilerini genişletiyor.

WhatsApp, istediğiniz emojiyle tepki vermenize izin verecek

WhatsApp, şimdiye kadar 2 GB‘a kadar dosya gönderme, bir grupta 512 kişi ekleme ve Topluluklar gibi çeşitli yükseltmeler yaptı.

Şimdi de şirket, mesajlaşma deneyimini daha da artırıyor. Mayıs ayında şirket, kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlayan WhatsApp mesaj tepkilerini kullanıma sundu. Ancak tepki için yalnızca altı emoji kullanma sınırı yer alıyor.

Şimdi ise WhatsApp, bu sınırı kaldırmak için çalışıyor. Bu, WABetaInfo tarafından tespit edildi. Bu tespite göre şirket, istediğini bir emojiyi tepki olarak kullanmanıza izin verecek.

WhatsApp’ın son beta sürümü yüklüyse, mesajınıza basılı tuttuğunuzda yeni bir + işareti yer alıyor. Bu işaretin üzerine dokunduğunuz zaman yüzlerce emoji içinden birini seçmeniz mümkün olacak. Bu da kendinizi ifade etmek için daha fazla seçenek anlamına geliyor.

Henüz geliştirme aşamasında olan bu özellik, WhatsApp beta test kullanıcılarına dahi sunulmadı. Zuckerberg, özelliği ilk duyurduğunda tepkileri yeni ifadelerin eklenmesiyle dalga geçti. Bu da, yeni ifadeler eklemenin bir sürpriz olmadığını gösteriyor.

Telegram’da ise tepkiler için 17 emoji yer alıyor. Ek tepkiler için ise Telegram Premium’a abone olmak gerekiyor. Birçok kullanıcı bu emoji sayısını yeterli buluyor. Ancak, WhatsApp, yeni adımıyla birlikte Telegram’a göre daha fazla avantaj sahibi olacak.

Tüm bunların yanı sıra WhatsApp, tepkiler için daha farklı çalışmalar da yapıyor. Bunlardan biri bir fotoğrafa ya da videoya kimin hangi tepki verdiğini görmeyi daha kolay hale getirecek.

Şimdilik albümü açmaya gerek kalmadan yalnızca tepki vereni ve ne tepki verdiğini görebiliyorsunuz ancak, medyanın kendisini görmek mümkün değil. (Shift Delete)