Yalan Rüzgarı'nın yıldızı Jerry Douglas, yaşamını yitirdi

Türkiye'de de çok ses getiren Yalan Rüzgarı dizisinin yıldızlarından Jerry Douglas, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Yalan Rüzgarı'nın yıldızı Jerry Douglas, yaşamını yitirdi

Türkiye'de Yalan Rüzgarı adıyla yayınlanan "The Young and the Restless" adlı pembe dizide John Abbott karakterini canlandıran Jerry Douglasi, 88 yaşında yaşamını yitirdi.

CBS'ten yapılan açıklamada ünlü oyuncunun hayatını kaybettiği doğrulandı.

John Abbott karakteri ile katılmıştı

Haber Global'in derlediği bilgilere göre Jerry Douglas, Mart 1982'de Yalan Rüzgarı dizisine Jabot Cosmetics'in zengin sahibi olan John Abbott karakteri olarak katılmıştı. Jack, Ashley ve Traci'nin yetişkinliğe geçiş döneminde onlara sahip çıkan bekar baba rolündeydi.

Dizide 2006 yılına kadar ana karakterler arasında yer alan John Abbott karakteri, o yıl yaşam desteğinin kesilmesiyle dizide öldürülmüştü.

Jerry Douglas kimdir?

12 Kasım 1932'de doğan Jerry Douglas'ın asıl adı Jerry Rubenstein'dı. Brandeis Üniversitesi'nde oyunculuk eğitim aldı, ayrıca üniversitenin futbol takımında oynadı.

Birçok klasik TV dizisinde boy gösterdi. Bunların arasında The Rockford Files, Police Story, The Streets of San Francisco, Mannix, Barnaby Jones ve Mission Impossible sayılabilir.

Douglas'ın oynadığı filmler arasında ise Oliver Stone'un JFK'i, Avalanche, Mommie Dearest sayılabilir. Melrose Place, Cold Case, Arrested Development gibi dizilerde de konuk oyuncu olarak yer aldı.

Sesi de çok güzel olan ünlü oyuncu, 2007 yılında "The Best is Yet To Come" adlı bir caz albümü de çıkardı. Kym ile evli olan Jerry Douglas'un 2 oğlu ve 1 kızı bulunuyordu.