Yeni dünya düzeninde bakış açısı sensin

İnsanların bu kadar sanal dünya içerisinde olmasıyla beraber duygusal olarak mutsuzlukları ile nasıl baş edebileceklerine dair açıklama yapan Baturay Group Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gülten Erdem Ünlü, hayatta en önemli şeyin bir olay karşısında tutumunuzun ve bakış açınızın tüm sağlığınızı etkileyebildiğini ve sağlıklı kalmanın nasıl bir düşünce yapısıyla olabileceğini anlattı.

Yeni dünya düzeninde bakış açısı sensin

“Yeni Dünya düzeninde sanal dünyalarda kendilerinin olmayacağı veya olamadığı insanları hep görsel videolar ve fotoğraflar mı rahatsız ediyor?” sorusuna Ünlü, “İnsanların güzel, sağlıklı, mutlu, huzurlu  olması  bizi niye rahatsız ediyor? Neden kıyas ediyor, hangi duyguyla bu rahatsızlığı hissediyoruz; bunu bulmamız hepimizin sağlıklı kalmadı için çok önemlidir” şeklinde cevap verdi.

“Bu süreçte hepimiz iyice düşünmeliyiz” diyen Dr. Gülten Erdem Ünlü; “Acaba ruhlarımız hasta, bizler değersiz, vücudumuz rahatsız, kumaşımız defolu mu?  Aslında bu durumda bize güzelliğe iltifat etmek; karşımızdaki kişiye mutluluklar dilemek veya  mutluluğunu artıracak temennilerde bulunup güzel sofralarda kutlama yemeği  yemek düşmez mi? Bunları yapabilen insanları olgun olabilme ve gönül fethetme becerilerinden dolayı  kutlamak lazımdır. İçimizdeki  o kötü  fısıldamayı, o bizi aşağıya çeken değersiz sesi  susturmak gerekir” dedi.

“Karışacaksak kendimize; kendi kötü yönlerimizi  düzeltmeye çalışmalıyız. Toplumda hasetin iftiranın kıskançlığın diz boyu” olduğunu belirten Dr. Gülten Erdem Ünlü, “İnsanların birbirinin arkasından sarf ettikleri şu şekildeki sözleri:

Aaaa, bak adama manken gibi kızı kapmış evlenmiş.

Aaa, yaşını almış kadına bak ne giymiş;  gencecik bir kız gibi giyinmiş, nasıl bir tarz bulmuş; aslında hiç önemsenmemesi gerektiğini vurguluyor…

Karşımızdakiler için;

“Sen de bul” cevabını verebildiğimizde ancak ruhen ve bedenen sağlıklı kalabileceğimizi belirtiyor.

Gençlik, iyilik, sağlık ve güzellikte kıtlık yok.

İnsanlar neyi kabul etmeli?                        

Bakış açısının kendisinin olduğunu kabul etmeli artık ve ana merkezinin de düşünce yapısı olduğunu bilmelidir. Şöyle düşünmelidir; Gücün varsa seni tutan da yok. Kıyas yapma; Etkini artır, Çözümler ara; Bulamıyorsan halini değerlendir, aynanın karşısına geç kendinle yüzleş, kendini değiştir ve geliştir…

Bu işler yalnızca fit olmakla, podyumlardaki moda ikonu gibi güzel, yakışıklı  gözükmekle, kendi bedenini güzellik kalıbı içine sokmakla olmaz.  Kendini değerli kılacaksın, huylarını insanlara sevdireceksin, beğendireceksin. İnsanları takdir edip güzel iltifatlar edeceksin.  Sosyal medyada herkesi sıraya dizip  insanların sanal beğenileri ile oyalanmayacaksın.  İyiyi ve makulü bulunca aç gözlülük etmeyeceksin.  Yoksa güzel veya yakışıklı olarak  hayatını sanal gerçeklikle yalnız kurar, yalnız yaşar, çiçeklerle , kedilerle, köpeklerle fotograf çektirir,ona buna hayıflanıp  ömrünü boşuna geçirirsin” dedi.

“İnsanlar sosyal medya ile derin bir mutsuzluğa sürüklendiler ve sonucunda da daha çirkin bir iletişim dili geliştirdiler, bunun için bir öneriniz var mı?” sorusuna Ünlü, “İnsanlar, sevimlilikleri, tatlılıkları, cömertlikleri, özgüvenleriyle, bilgelikleriyle, dürüstlükleriyle, iletişim beceriyle, karizmalarıyla, duygusal zekalarıyla, eğlenceli, güzel yönleriyle çekici ise onlardan feyz almak, örnek almak  gerekir. Fakir veya zengin erkek, çekici, güzel veya çirkin kadın  tesellisi yaparak  aşağılık kompleksi duyarak eleştirmekle  değil...  Çamur at izi kalsın anlayışı olsa olsa ilkel kalmış, primitif düşünce ile gerçekleşmiş basit insan sendromudur.Ayrıca bu hayatta herkes güzel ve mutludur, kıymetlidir..Kimse  kimsenin duygusal boşluklarını doldurma aracı  olarak  görülmek istemez. Sevgi dışında her şeyin raflarda  bulunduğu çağda  aradığımız  gerçek güzelliklerin  kimde bulacağımızı kimse bilemez. Aslında yüzümüze sürdüğümüz kremlerden çok yaşadığımız mutlu anlara, içtiğimiz anti-aging ve vitamin haplarından çok hissettiğimiz duygulara dikkat edersek gerçekten sağlıklı, mutlu ve çekici olabiliriz” dedi.