YouTube Kids'in video çeşitliliği yeni özellikle artıyor

YouTube, test aşamasındaki yeni özellikle YouTube Kids 'in video çeşitliliğini arttırıyor. İşte detaylar...

YouTube Kids'in video çeşitliliği yeni özellikle artıyor

YouTube Kids, 2015 yılında Google‘ın yan kuruluşu olarak YouTube tarafından geliştirildi. Platform, adından da anlaşılacağı gibi sadece çocuklar için tasarlandı. Ülkemizde geçen sene aktif olan uygulama, çocukların daha güvenli bir ortamda video izlemesini sağlıyor.

Fakat bu durum çocukların sadece belli videolara erişimini sağlıyor ve bu yüzden video çeşitliliği sınırlı kalıyor. Sorunun çözümü için klasik YouTube’da olan ve ebeveynlerin çocuklarına izletmek istedikleri videoları YouTube Kids‘e göndermek için yeni bir özellik test ediyor. Test aşamasındaki özellik nedir ve nasıl kullanılır? Hep birlikte göz atalım.

YouTube Kids ‘e video paylaşma özelliği

Sosyal medya platformlarından sevdiklerimize video paylaşmak günümüzde oldukça yaygın. YouTube da video izleme ve paylaşma uygulamalarından biri olduğu için bu alanda oldukça sık kullanılıyor. Yan kuruluş olan YouTube Kids‘de ise çocukların her videoya erişim sağlama izni yok. Henüz test aşamasında olan yeni özellik ise ebeveynlerin klasik YouTube’dan izlemek istedikleri videoyu çocuklarının hesabına göndermelerini sağlıyor.

Özelliği kullanmak için öncelikle YouTube Kids hesabını kullanan çocuğun ebeveynleri kendi YouTube hesabını Google hesabına bağlaması gerekiyor. Video paylaşırken nerede paylaşmak istediğine dair seçenekler çıkıyor, bu seçeneklere yeni özellik olarak YouTube Kids de eklendi. Yeni seçeneği seçtikten sonra göndermek istedikleri çocuğun hesabının profili çıkıyor ve video paylaşımı buradan yapılıyor.

Yeni özellik sayesinde, çocuklar daha çeşitli ve ebeveyn yönetimindeki videoları izleyebilecekler. Kullanıma açıldıktan sonra, sadece videonun değil bir YouTube kanalının da gönderilebilecek olması tahmin ediliyor. Bu özellik şimdilik sadece Android Beta Programı‘nda test aşamasında. Kullanıma tam olarak ne zaman açılacağı ise henüz belirsiz. (Shift Delete)