İspanyol şarkıcı Gracia Montes, hayatını kaybetti

Endülüs'te copla türü müziğin önde gelen isimlerinden Gracia Montes, 86 yaşında hayatını kaybetti.

İspanyol şarkıcı Gracia Montes, hayatını kaybetti

İspanya'nın Endülüs bölgesine özgü copla müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olan Gracia Montes, 86 yaşında hayatımızdan ayrıldı.

Sevilla'da hayatını kaybeden Montes, Carmen Sevilla ile birlikte copla müziğinin önde gelen iki temsilcisinden biriydi. Artık tükenme noktasına gelen bu tür özellikle İspanya'daki iç savaş sonrası popüler olmuştu.

Tam adı Gracia Cabrera Gomez olan sanatçı 1 Mart 1936 tarihinde Sevilla'nın Lora del Rio kasabasında dünyaya geldi.

Sesinin güzelliği çocukken ailesinin dikkatini çekti. Kızlarının iyi bir şarkıcı olacağına inanan aile Sevilla'nın merkezine taşınarak çocuklarının geleceği için çalıştı. 17 yaşında Cervantes Tiyatro Gençlik Galalarında şarkı söylemeye başladı ve orada keşfedildi.

O dönem Madrid'de kayıt stüdyoları kuran Columbia şirketi Gracia'ya hayran kaldı. Sonra şansı açılan şarkıcı birkaç filmde de oynadı.

Yüzü ve sesi giderek popülerleşirken Sevilla'da sahnede kendi şovunu yaptı. 'Coplas al viento' adlı şovu izlemek için çok önemli isimler geldi. O kadar başarılı oldu ki, sahne şovunu turneye dönüştürdü. Tüm İspanya'yı dolaştı.

Kariyeri yükselişini sürdürürken zirve yapmasını sağlayan "Soy una feria"yı yaptıktan sonra sahneyi bıraktı. Ancak müzikten vazgeçmedi.

2006 yılında beyin anevrizması geçirene kadar canlı performanslara çıkmaya devam etti. Ancak hastalığının ardından ölüm haberi gelene kadar kendisinden bir daha ses çıkmadı. (Haber Global)