25. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali için başvurular başladı

Frankfurt ve Almanya`nın önde gelen kültür etkinliklerinden biri haline gelen ve Türk-Alman sinema dünyası arasında köprü kuran Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, bu yıl 25. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Heyecanla beklenen festival, 13-18 Haziran 2025 tarihlerinde düzenleniyor.

25. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali için başvurular başladı

Yarışma filmlerinin Filmfreeway platformu üzerinden yapılacağı başvuru süreci 15 Eylül 2024 itibarıyla başladığını belirten Festival başkanı Hüseyin Sıtkı, “25. yılımızda da sinemanın gücünü kutlayarak, kültürleri buluşturmayı sürdürüyoruz. Tüm sinemacıları bu coşkuya katılmaya ve başvurularıyla festivalimize değer katmaya davet ediyoruz.” çağrısında bulundu.

“Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nin 25. Yılına Gururla Adım Atıyoruz!”

Kültürlerarası İletişim Derneği’nin düzenlediği ve Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı’nın açıklamasıyla duyurulan 25. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, 25 yıllık geçmişi boyunca Türk ve Alman sinema kültürlerine katkıda bulunarak uluslararası bir konuma ulaştı.

Avrupa’da geniş bir bilinirliğe sahip olan festival, bu yılda da sinema tutkunları ve profesyonellerini bir araya getirmeyi hedefleyerek, uzun metrajdan belgesele ve kısa filme birçok kategoride başvuruları kabul ediyor. 

Festival başkanı Sıtkı, “25. yılımıza gururla adım attığımız festivalimiz, 13-18 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu yıl, sinema sanatı aracılığıyla iki ülkenin kültürünü sinemaseverlerle buluşturmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

"Başvuru Süreci Devam Ediyor”

Başvuru süreci 15 Eylül 2024’te başlayan festivalin son başvuru tarihi 1 Aralık 2024.  Adaylar, yarışmaya dair detaylı bilgilere ve başvuru koşullarına festivalin resmî web sitesi https://www.turkfilmfestival.de/  üzerinden erişebilecek. Başvurular ise film freeway platformu aracılığıyla Türkisches Filmfestival Frankfurt/M. International - FilmFreeway adresinden yapılabiliyor. Bu yıl yarışma kategorileri arasında;

“13. Alman Sinemacılar Gözü ile Türk Filmleri Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”,

“5. Ulusal Belgesel Film Yarışması”,

“17. Türk Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması” ve

“17. Alman Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması” bulunuyor.

“Festivalin 25 Yıllık Yolculuğu: Sinema ile Kültürler Arası Köprü”

2000 yılında sadece sekiz film gösterimiyle başlayan “Türk Sinema Günleri,” yıllar içinde Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’ne dönüştü ve bugüne dek 1.200’den fazla Türk, Alman ve Avrupa yapımına ev sahipliği yaptı. Festival, kadın ve erkek cezaevlerinden okul ve huzurevlerine kadar farklı alanlarda sosyal sorumluluk projeleri yürüterek sinemayı toplumun her kesimine ulaştırdı.

250’nin üzerinde sanatçıyı vefa ve onur ödülleriyle taçlandıran festival, Türk ve Alman yapımcıları buluşturan bir platform olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, film gösterimlerinin yanı sıra sergi, panel, konser ve sanatçılarla gerçekleştirilen sohbet toplantılarıyla da katılımcılara zengin bir deneyim sunulmaktadır.

“A+ Statüde Avrupa’nın Sayılı Festivalleri Arasında”

Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, Hessen Eyaleti Bilim ve Sanat Bakanlığı tarafından A Plus statüsüne layık görülerek Almanya ve Avrupa’daki sayılı festivaller arasına girdi. Frankfurt Belediyesi, Hessen Eyaleti Film ve Medya Kurumu, Kulturfonds Frankfurt RheinMain ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği festival, Avrupa’da daha geniş kitlelere ulaşarak iki ülke arasında kültür ve sanat köprüleri kurmaya devam ediyor.

2023-2024 yapımı eserlerin başvuru yapabileceği festivale dair tüm detaylar için festivalin web sayfası ( https://www.turkfilmfestival.de/tr/anasayfa/ ) ziyaret edilebilir.