Sosyal medya, Fahriye Evcen'i konuşuyor! Sesiyle büyüledi!

TRT1 ekranlarında 15 Kasım Pazartesi günü yayınlanan ikinci bölümüyle seyircisinin karşısına geçen Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Akça Hatun rolünü canlandıran Fahriye Evcen'in türkü söylediği sahne geceye damga vurdu.

Sosyal medya, Fahriye Evcen'i konuşuyor! Sesiyle büyüledi!

Alparslan Büyük Selçuklu dizisiyle birlikte, Sultan Alparslan'ın ilk eşi olan Aka Hatun tarih araştırmalarının zirvesine oturdu. Dizinin sevenleri, dizide önemli bir rolü olan bu ismi Akça Hatun hain mi, yoksa casus mu olduğu merak ediliyor.

TRT 1 ekranlarında 15 Kasım Pazartesi günü yayınlanan ikinci bölümüyle seyircisinin karşısına geçen Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde  Akça Hatun rolünü canlandıran Fahriye Evcen'in türkü söylediği sahne geceye damga vurdu.

Fahriye Evcen sesiyle izleyenleri mest etti

Alparslan Büyük Selçuklu’nun Akça Hatun’u Fahriye Evcen sesiyle izleyenleri hayran bıraktı. Seyircisinden tam not alan Evcen'in bu performansı sosyal medyada gündem oldu.

Fahriye Evcen'in canlandırdığı Alparslan Büyük Selçuklu’nun Akça Hatun’un tarihteki yeri

Akça Hatun, diğer adıyla Aka Hatun, Büyük Selçuklu Devleti'nin ikinci Sultanı Alparslan'ın ilk eşidir. Doğum ve ölüm tarihine dair bilgi bulunmayan Akça Hatun hakkında tarih kitaplarında detaylı bir bilgi yer almıyor. Sultan Alparslan Akça Hatun ve Seferiye Hatun'u kendisine eş olarak almıştır. Bu evliliklerden Sultan Alparslan'ın 12 çocuğu olmuştur.

Sultan Alparslan'ın çocukları

Muizzeddin Melikşah

Tacüddevle Tutuş

İzzeddin Arslan Argun

Böri Bars

Tuğrul

Ayaz

Togan

Arslan

Tekiş

Ayşe

Züleyha

Fülane Hatun