Bruce Lee'nin hayatı sinema filmi oluyor

Efsane dövüş sanatları ustası Bruce Lee'nin hayatı sinema perdelerine taşınıyor. Filmle ilgili ilk ayrıntılar geldi.

Ang Lee, Bruce Lee'nin hikâyesini anlatacak ve başrolünde oğlu Mason'ın yer alacağı bir sinema filmi üzerinde çalışıyor. Dan Futterman tarafından yazılan senaryonun tamamlandığı ve çekimlerin 2025 yılının başlarında başlamasının planlandığı açıklandı. İşte detaylar…

Bruce Lee filminin ilk detayları belli oldu

Tayvanlı yönetmen Ang Lee projeye Kasım 2022'de dahil oldu. Özellikle de geçen yıl oyuncuların ve senaristlerin yaptığı grevler nedeniyle çalışmanın tamamlanması uzun zaman aldı. Şimdi ise prodüksiyon takvimi çok yakın görünüyor.

Biyografik filmin adı Bruce Lee olacak. Filmin yapımcılığını Sony's 3000 Pictures üstlenecek. Geçmişte Ang Lee, Manila'daki Muhammed Ali ve Joe Frazier arasındaki dövüşü anlatması beklenen bir film üzerinde çalışmış, ancak projesi daha sonra rafa kaldırılmıştı. Ang Lee şimdi 20. yüzyıl ikonu haline gelen dövüş sanatları ustasının hayatını anlatmaya hazırlanıyor.

1990'lar ve 2000'ler arasında en beğenilen yönetmenlerden biri olan Ang Lee, Billy Lynn ve Gemini Man gibi çeşitli büyük stüdyo yapımlarında sıkışıp kalmıştı. Ancak geçmişte Sense and Sensibility, The Tiger and the Dragon, Secrets of Brokeback Mountain ve Life of Pi gibi eleştirmenlerce ve ticari olarak beğenilen filmlere imza attı.

1990'larda Rob Cohen, Bruce Lee: The Man Only I Knew adlı kitaptan yola çıkarak, Jason Scott Lee'nin başrolünü oynadığı bir Bruce Lee filmi çekti.

Ang Lee bunun yerine, Billy Lynn'in Uzun Yürüyüşü'nde Joe Alwyn'le birlikte rol alan oğlu Mason Lee'yi başrol koltuğuna oturtmaya karar verdi.

Kaynak: Shift Delete

Bakmadan Geçme