Burcu Çömezoğlu'un kitabı, fantastik bir evreni grinin farklı tonlarıyla anlatıyor
Geleneksel fantastik romanlarda işlenen iyi-kötü, güzel-çirkin gibi zıt kavramlar, yeni nesil romanlarda yerini grinin farklı tonlarına bıraktı.
People'dan Erkan Şavkin'in haberine göre, kaos, düzen, değişim ve denge kavramlarıyla kurgulanan fantastik evrenlerde geçen olaylar örgüsüne yön veren bu tür kitaplar, okuyuculara zıtlıkların terazisi olan dengenin yaşamdaki rolünü gösteriyor. Acımasız bir evrende geçen aksiyonlarla dolu bir maceraya davet eden fantastik aksiyon romanları, onlarca yıllık bir emeğin eseri olarak Türk kadın fantastik yazarlarının yıldızını parıldatıyor.
Yazar Burcu Çömezoğlu, uzun soluklu fantastik roman serisinin ilki olan Büyügeçirmez & Şifacının Gözü adlı kitabında kaos, düzen, değişim ve ebedi denge kavramlarıyla kurguladığı fantastik evren aracılığıyla okuyucuları filmleri aratmayan aksiyonlarla dolu bir maceraya sürüklüyor.
Kitabının uzun yıllara dayalı bir emeğin eseri olduğunu belirten Yazar Burcu Çömezoğlu, yaşamdaki dengeyi merkezine alan fantastik ve aksiyonla dolu bir evrende geçen akıl almaz olayları derin bir kurguyla ele aldığına dikkat çekiyor.
Fantastik aksiyon türünün en yeni temsilcisi olan kitabında kurguladığı 11 boyuttan oluşan Büyügeçirmez evreninin her boyutunun özgün coğrafik ve politik özelliklere sahip olduğunu belirten Yazar, “İnsanların yanı sıra elf, cüce, peri gibi doğaüstü varlıklarla yeni ırkların da yaşadığı boyutların her birinin kendi içinde farklı düzen ve dengesi bulunuyor. Büyügeçirmez'in hikayesi boyutlar arasında kopan büyük savaştan 133 yıl sonra gelen bin yıllık sözde barış süreciyle başlıyor. Kitabımın ana karakteri olan Bard, tamamen büyünün hakim olduğu bir dünyada, büyünün işlemediği çok büyük bir gücün temsilcisi olarak kaos ve düzen arasında kalan evrenin ihtiyacı olan dengeyi sağlıyor” dedi.