Instagram, iş dünyası için neden bu kadar önemli? Sebebini Atakan Taşur açıkladı!

BHS GROUP Medya Kurucu Başkanı, Bilişim Uzmanı Atakan Taşur, son aylarda ülkemizde yaşanan Instagram sosyal medya mecrasının polemiklerini ve günümüzdeki önemini aktardı.

Atakan Taşur, “Günümüzde insanlar zamanlarının büyük bir kısmını sosyal medya hesaplarında sosyalleşerek geçiriyor. Milyonlarca insanı kendine çeken devasa sosyal medya ağlarından bir tanesi de Instagram.

Instagram, kullanıcılarının fotoğraf, video ve düşüncelerini paylaşmalarına olanak sağlayan harika bir sosyal medya platformu. Birçok sıra dışı özelliği sayesinde diğer popüler sosyal medya platformları arasında kendini öne çıkarıyor.

Instagram istatistikleri gözleri fal taşı gibi açtıran cinsten 700 milyonu aşkın aktif kullanıcısı olan platformda her gün 95 milyondan fazla fotoğraf ve video paylaşılıyor. Dakika başına ise 216,000 fotoğraf düşüyor. Yüklenen tüm içerikler günde 4,2 milyar beğeni alıyor. Bu rakamlar adeta büyüleyici! Tabii bu kadar geniş ve aktif bir mecra da firmalar için harika bir pazarlama fırsatına dönüşüyor.

Twitter ve Facebook gibi platformlar iletişim iletişim ortamı olarak daha çok metin içeriğine odaklanmıştır ve spor endüstrisi esenliğe ve nihayetinde görsellere odaklandığından, mesajları iletmenin ideal yolu tam olarak görsel araçlardır; fotoğraflar ve videolar. Dahası, Instagram kullanıcılarının %86'sı 44 yaş ve altındadır, bu da fitness ve sağlıklı yaşam endüstrisi için mükemmel hedef kitle anlamına gelir.

Son zamanlarda Instagram reklamları muazzam bir şekilde genişledi. Instagram kullanıcılarının %60'ı platform aracılığıyla yeni ürünler ve markalar keşfettiklerini ve en çok görüntülenen hikayelerin işletmelerden geldiğini söylüyor. Tüketicilerin %83'ü yeni ürünler veya hizmetler ve markalar keşfetmek için Instagram'ı kullanıyor.

Yani, kendi pazar yeri ve entegre reklam kampanyalarıyla markanızı tanıtabilir ve muazzam miktarda potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz. Instagram globalleşen ticaret Dünyası için önemli bir mecradır buranın kapanması tüm ekonomi ve müteşebbislerin ticaretini aksaklığa uğratacaktır.” dedi.

Bakmadan Geçme