Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem! Çevre illerde de hissedildi!

AFAD, Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı şu ana kadar olumsuz bir ihbar bildirilmediğini söylerken daha önce Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu kentte vatandaşlar panik yaşadı.

AFAD, Malatya Kale merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'daki illerde de deprem hissedildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Şu ana kadar bizlere ulaşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor." dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı." açıklamasını yaptı.

5.9 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Vatandaşlar ve ve iş yerlerinden sokaklara çıktı

Paniğe kapılan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı. Depremin hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için saha taraması başlatıldı.

Bakan Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Kasapoğlu: Tetikleme sonucu oluşmuş deprem

SÖZCÜ TV'ye bağlanan Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu, "Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafında irili ufaklı depremleri önümüzdeki günlerde beklememiz doğaldır. Malatya'da oluşan deprem de tetikleme sonucu oluşmuş bir depremdir. Büyüklükleri 5, 7 olur. AKP iktidarının depremle mücadele diye bir gündemi yok" dedi.

Kaynak: Sözcü

Bakmadan Geçme