Asmoday: Cin'ür-Racim filmi, 8 Temmuz'da vizyona giriyor

8 Temmuz'da beyazperdeye taşınacak olan ve çekimleri Halfeti'de yapılan Asmoday: Cin'ür-Racim korku filmi, gizemli hikayesi ile sinemaseverlerle buluşuyor.

Asmoday: Cin'ür-Racim filmi, 8 Temmuz'da vizyona giriyor

Çekimleri Şanlıurfa Halfeti’de gerçekleştirilen, Vessa Film ve Galileo Film ortak yapımı, yönetmenliğini Rotin Engin Tutuş’un üstlendiği Asmoday: Cin'ür-Racim filmi, 8 Temmuz’da Türkiye ve KKTC'de vizyona girecek.

Başrollerinde Barış Bayram Kesen, Esra Er, Demet Öz ve Emine Söyler’in oynadığı film, ünlü olmaya çalışan sosyal medya fenomenlerinin Fırat Nehri kenarında terk edilen gizemli bir köye gitmeleriyle başlıyor.

Yönetmen Engin Tutuş, Halfeti’nin zorlu coğrafyasında zorlu mücadele verdiklerini vurguladı.

Zorluklar karşısında pes etmediklerini ifade eden Tutuş, “Güzel bir iş çıkardık. Anadolu içinde binlerce hikâyenin gizlendiği koca bir kitap. Biz de bu kitaptan farklı öyküleri bulup izleyiciyle buluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

Film yapımcılarından Abdullah Aslan ise, sanat için elinden geleni yaptığını belirterek “Fecr güzel bir proje, eşimle bu projenin içinde bulunmaktan büyük keyif aldık. Aç kalacağımı bilsem de sanat yapmaktan vazgeçmeyeceğim” şeklinde konuştu.

Sanat yönetmeni Erdal Tutuş da film setinde yaşadıkları tuhaf olaylara dikkati çekti.

Set çalışanlarının çekimlerin yapıldığı filimden etkilendiğinden bahseden Tutuş, şunları kaydetti:

 “Saat 3 gibi hepimiz uyumak için odalarımıza çekildik. Dört gibi telefonum çaldı. Arayan görüntü yönetmeniydi. Acilen yanlarına gelmemi söyledi. Gittiğimde herkesin rengi bembeyazdı. Ne olduğunu sordum. Anlatmaya başladılar.  Saat dört gibi odadan farklı sesler gelmeye başlamış .  Gözlerini açtıklarında sanat asistanı ellerini ışıkçının boğazına geçirmiş. Bir taraftan boğmaya çalışıyor, bir taraftan da diğer odaya sürüklüyor. Sürüklerken de garip sesler çıkarıyor. Diğerleri sese uyanıp ışık iyi kurtarıyorlar. Onlar uyanmasa ışıkçı büyük ihtimalle ölecek. Sanat asistanına o esnada gelen gücün haddi hesabı yok. Ona neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda, bir fısıltı rüyada ışıkçıyı öldürmem gerektiğini yoksa ışıkçının beni öldüreceğini söyledi. Siz beni uyandırana kadar kendimi rüyada sanıyordum. Meğerse gerçekten yapmışım. Bu olaydan etkilenen 6 set çalışanı diğer gün korkup setten kaçtı.”

Tutuş, çekimlere başladıktan sonra setteki herkesin hastalanmaya başladığını da sözlerine ekledi.

Hem set çalışanlarının hem de yapıcılarını derinden etkileyen film, korkuseverleri bekliyor olacak.

Asmoday: Cin'ür-Racim filmi, 8 Temmuz'da vizyona giriyor