Müzisyen Randy Rand, yaşamını yitirdi

Autograph grubunun kurucusu ünlü basçı Randy Rand, 62 yaşında hayatını kaybetti.

Müzisyen Randy Rand, yaşamını yitirdi

"Turn Up The Radio" şarkısıyla bilinen 62 yaşındaki ünlü basçı Randy Rand, hayata gözlerini yumdu.

Haber Global’de yer alan habere göre, 1980'li yıllara damgasını vuran Autograph grubunun kurucusu olan Randy Rand'in ölüm haberi grubun sosyal medya hesabından duyuruldu. Ölüm neden ise açıklanmadı.

Instagram'dan yapılan açıklamada, "Yıkılmış olmanın ötesinde son birkaç yılın onun en mutlu yılları olduğunu bilerek biraz rahatlıyor teselli buluyoruz. Randy tam bir iyimserdi ve grubu için her zaman heyecanlıydı, onun heyecanını hissedebilirdiniz" denildi.

Steve Plunkett, Steve Lynch, Keni Richards ve Steven Ishram'ın da yer aldığı Autograph grubu 70'Lerin sonlarında Los Angeles'ta ortaya çıktı.

Randy Rand, 2020 yılında verdiği bir röportajda o günleri anlatırken "Henüz bir grup bile değildik, Pasadena'da sahneye çıktığımızda seyircilerin kıçımıza tekmeyi basacağını düşünüyorduk ama 15 bin kişi bizi dinledi" demişti.

İlk albümleri Sign in Please, Record Plant'tan çıktı. Albümün çıkış single'ı "Turn Up The Radio" MTV tarafından keşfedildi ve birçok radyo tarafından çalındı. Grup üyeleri tarafından ortaklaşa yazılan şarkı büyük bir başarı kazandı. Bilboard listesinde 29 numaraya kadar yükselirken Mainstream Rock Chart'ta da 17 numarayı gördü.

Takip eden yıllarda bu şarkı American Horror Story'de dahi kullanıldı. Grand Theft Auto: Vice City'de de bu şarkı yer aldı.

Sign in Please albümü yarım milyondan fazla kopya sattı. Daha sonraki albümlerinde aynı başarıya ulaşamasalar da bu şarkı onların hep hatırlanmasına yetti.

1985'te That's the Stuff'ı ve 1987'de Loud and Clear'i çıkarttılar. "Blondes in Black Cars" şarkısı listelere girdi. Daha sonra bölünen grup ilerleyen yıllarda tamamen dağıldı. 2013'te ise yeniden bir araya gelip turneye çıktılar. 2017'de Richard hayatını kaybetti. Grup daha sonra Get Off Your Ass albümünü çıkarttı. 2022 yılına kadar da aktif kaldı.