Alman müzisyen Klaus Schulze, hayatını kaybetti

Batı Berlin'de elektronik müziği yeniden icat eden, Alman elektronik müziğinin öncüsü Klaus Schulze 74 yaşında hayatını kaybetti.

Alman müzisyen Klaus Schulze, hayatını kaybetti

Batı Berlin'den çıkıp Alman elektronik müziğinin öncüsü olan Klaus Schulze 74 yaşında hayatını kaybetti.

Richard Wahnfried adını da kullanan Schulze, 60'tan fazla albüm içeren bir solo kariyere sahipti. Ayrıca Tangerine Dream, The Cosmic Jokers ve Ash Ra Tempel gruplarıyla da sahne almıştı.

Klaus Schulze'un ölüm haberini ailesi, sosyal medyadan duyurdu. Paylaşımda, "Uzun bir hastalığın ardından beklenmedik bir şekilde" hayatını kaybettiği belirtildi.

İki çocuğu, dört torunu olan Schulze'un şirketi SVP'den Frank Uhle ise, yaptığı açıklamada Klaus'un harika bir arkadaş olduğunu ve büyük bir acı duyduklarını söyledi.

Almanya'da elektronik müziğin öncüleri arasında yer alan Klaus Schulze'un hastalığı ise açıklanmadı.

1969'da Tanger Dream'in ilk albümü Electronic Meditiation'da davulcu olarak yer alan Schulze o dönem iki Almanya henüz birleşmemişken Batı Berlin'de Zodiac Club'da Edgar Froese ile karşılaşınca hayatı değişti.

1972'de org ve orkestra kaydıyla yapılan albümü Irrlicht'i çıkardı. Synthesizer olmadan yapılan albüm elektronik müzikte bir dönüm noktası kabul edildi.

Birçok filme müzik de yapan ünlü müzisyen, Hans Zimmer'le de birlikte çalıştı. Schulze, Dune'un yeni filminin soundtrack albümü Dune Sketchbook'ta da yer aldı. Dead Can Dance solisti Lisa Gerrard ile canlı albüm kayıtları da olan başarılı sanatçı Alphaville gibi gruplarla da çalıştı.