Bebek çamaşırlarının hijyeninde doğru bilinen 6 yanlış
Bebek çamaşırlarının hijyeninde doğru adımları atmak, bebeklerin hassas cildini korumadaki en büyük etkenlerden biridir. Bu yüzden yıllardır süregelen doğru bilinen yanlışlara karşı dikkatli olmak gerekiyor.
Bebeklerin hassas cildi, bebek çamaşırlarının temizliğinde kullanılan deterjan ve yumuşatıcı gibi ürünlerde dikkatli olmayı gerektiriyor. İçeriği incelenmeden gelişi güzel alınan ürünler, bebek cildinde alerjik reaksiyonlara veya cilt hassasiyetine sebep olabiliyor. Günümüzde bu konudaki bilincin ve raflardaki ürün alternatiflerinin çoğalmasıyla hipoalerjenik ve doğal içerikli ürünler yoğun ilgi görüyor.
Annelere Güven Veriyor
Ekolojik ve vegan içerikli temizlik ürünleri markası Life by Fakir’in Baby serisi, hipoalerjenik ürünleriyle, bebek kıyafetlerinin temizliğinde annelere güven veriyor. Ecomark ve V-label vegan sertifikalı Life by Fakir Baby serisinde; bitkisel bazlı içeriğe sahip sıvı çamaşır deterjanı, konsantre yumuşatıcı ve %100 bitkisel yağlardan üretilmiş granül sabun yer alıyor. En inatçı lekeleri bile kolayca temizleyen ürünler, bebeklerin yaşam kalitesini artırırken doğanın sürdürülebilirliğine de katkı sağlıyor.
Life by Fakir Baby ürünleri insan sağlığı için tehdit oluşturan GDO, SLS, klor, paraben, boya gibi kimyasallar içermezken, bebek çamaşırlarında iz ve kalıntı bırakmıyor.
Doğru Bilinen 6 Yanlış
Bebek çamaşırlarının temizliğinde, bazı alışılagelmiş yanlış uygulamalar neticesinde ortaya çıkan hatalar yapılabiliyor. Bu yüzden doğru bilinen bazı yanlışlara dikkat etmek gerekiyor.
İşte, bebek çamaşırlarının hijyeninde doğru bilinen 6 yanlış:
Yanlış – 1: Bebek çamaşırlarını normal deterjanlarla yıkamak.
Bebek cildinin hassas olmasından dolayı, bebekler için özel olarak üretilmiş, hipoalerjenik ve parfümsüz deterjanlar kullanılmalıdır. Normal deterjanlar, içeriğindeki kimyasallardan ötürü bebeklerde cilt tahrişine ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Yanlış - 2: Bebek çamaşırlarını yüksek sıcaklıkta yıkamak.
Bebek kıyafetleri ılık suda yıkanabilir. Çok yüksek sıcaklıklar kumaşın yapısını bozabilir ve kıyafetlerin ömrünü kısaltabilir. Ayrıca, çamaşırlarda deterjan kalıntıları kalmaması için bebek çamaşırları çok iyi durulanmalıdır.
Yanlış – 3: Bebek kıyafetlerini çamaşır suyu kullanarak dezenfekte etmek.
Çamaşır suyu gibi güçlü kimyasallar içeren ürünler, bebek kıyafetlerinde kullanılmamalıdır, çünkü çamaşırlarda kalan kalıntılar bebeklerin cildine zarar verebilir. Bebek kıyafetleri, bebekler için özel olarak üretilmiş dezenfektanlarla yıkanabilir.
Yanlış – 4: Bebek kıyafetlerini yetişkin kıyafetleriyle birlikte yıkamak.
Bebek kıyafetleri ayrı yıkanmalıdır. Çünkü yetişkin kıyafetlerinde bulunan kirler ve mikroplar bebeklerin hassas ciltlerine zarar verebilir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca, yetişkin kıyafetlerinde kullanılan deterjanlar bebekler için uygun olmadığı için ayrı yıkamak gerekir.
Yanlış - 5: Bebek çamaşırları ütülenmez.
Bebek giysileri yıkanıp, kurutulduktan sonra ütülenmelidir. Ütünün pamuklu bölümü ayarlanarak 200 ile 220 derece aralığında bir ısıda bebek giysileri ütülenebilir. Ütü bebek çamaşırlarındaki oluşabilecek zararlı mikroorganizmaları yok eder.
Yanlış – 6: Bebek kıyafetlerini güneşte kurutmak zararlıdır.
Güneş ışığı doğal bir dezenfektan olduğu için bebek kıyafetlerini güneşte kurutmak faydalıdır. Ancak, çok uzun süre güneşte bırakmak renk solmasına neden olabilir. İr süre güneş ışığı alması sağlanıp, sonrasında gölge bir alanda kurutmak iyi bir alternatif olabilir.