Beşiktaş, Arthur Masuaku transferini resmen açıkladı

Beşiktaş, İstanbul'a getirdiği West Ham'ın sol beki Arthur Masuaku'yu resmen açıkladı. 28 yaşındaki oyuncu 1 yıl kiralık olarak forma giyecek.

Beşiktaş, Arthur Masuaku transferini resmen açıkladı

Beşiktaş, Rıdvan Yılmaz'ın ayrılığı sonrasında sol bekini İngiltere Premier Lig'den buldu. Siyah-beyazlılar, İstanbul’a getirdiği West Ham’ın oyuncusu Arthur Masuaku'yu resmen açıkladı. Siyah-beyazlılardan yapılan açıklamada Kongolu futbolcu ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

İşte Beşiktaş’ın açıklaması:

“Kulübümüz, 2022-23 sezonu transfer çalışmaları kapsamında defans oyuncusu Arthur Masuaku ile sözleşme imzaladı. Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Arthur Masuaku’ya Beşiktaş Ailesi’ne hoş geldin der, başarılar dileriz.”

Beşiktaş, 28 yaşındaki futbolcunun transferi için West Ham United’a kiralama bedeli ödemeyecek. Yapılan anlaşmada satın alma opsiyonu da mevcut, ancak bu madde zorunlu değil. Beşiktaş, bu maddeyi devreye sokarsa İngiliz ekibine 2.2 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

28 yaşındaki Demokratik Kongolu futbolcu, dün gece yarısı İstanbul Havalimanı'na indi. Beşiktaş kiralık oyuncunun maaşından 800 bin euro ödemeye yapacak, geri kalan ücreti ise West Ham ödeyecek.

2016 yılında Olympiakos'tan transfer edilen Masuaku, geçen sezon West Ham formasını Premier Lig'de 13, Avrupa Ligi'nde 4 kez terletti.