Beşiktaş, Sivas deplasmanında kazandı

Süper Lig 27. haftasında Demir Grup Sivasspor'a konuk olan Beşiktaş, zorlu deplasmandan 3-2'lik galibiyetle ayrılarak yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı. Rachid Ghezzal, Michy Batshuayi ve Mustapha Yatabare haftalardır süren gol oruçlarına son verirken, maçtaki iki gol penaltıdan geldi. Ersin Destanoğlu 90+6'daki kurtarışıyla Beşiktaş'a hayat verdi.

Beşiktaş, Sivas deplasmanında kazandı

Süper Lig’de üst sıralarla mücadelesinden kopmak istemeyen Beşiktaş, son 5 maçında 1 galibiyet alabilen ve son maçında Fatih Karagümrük’e yenilen Sivasspor’a konuk oldu. Beşiktaş, yıldız futbolcularının ayağından bulduğu gollerle 3-2 galip geldi.

Beşiktaş’ın forveti Michy Batshuayi 12. dakikada attığı golle Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirirken 26’da Mustapha Yatabare skora dengeyi getirdi. Maçın 43. dakikasında Rachid Ghezzal’in golüyle soyunma odasına 2-1 önde giren Beşiktaş, 73’te Michy Batshuayi’nin golüyle farkı ikiye çıkardı. Ev sahibi Sivasspor 86’da Fayçal Fajr’ın golüyle durumu 3-2’ye getirse de, kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrıldı. Öte yandan Beşiktaş’ın Hırvat savunmacısı Domagoj Vida, maç öncesi ısınmada boyun spazmı geçirince ilk 11’den çıkartıldı.

Altay galibiyetiyle üç maçlık beraberlik serisine son veren Beşiktaş, Sivasspor’u galibiyetiyle ligdeki yenilmezliğini 8 maça çıkardı. Sivasspor ise son 6 maçında dördüncü mağlubiyetini aldı. Ligde 44 puana yükselen Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda Kayserispor ile oynayacağı maçtan sonra Başakşehir’i ağırlayacak. Sivasspor ise, kupada sahasında Karagümrük’ü konuk ettikten sonra ligde Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Ghezzal iyi getirdi, Batshuayı affetmedi

Sivas’ta gol perdesini suskun golcü Michy Batshuayi açtı. Maçın 12. dakikasında sağ kanattan topla birlikte ceza sahası içine giren Rachid Ghezzal, rakiplerinden sıyrıldıktan sonra pasını içeriye yolladı. Savunmanın uzaklaştıramadığı top Alex Teixeira’nın önünde kalırken, Brezilyalı futbolcu penaltı noktası yakınındaki Batshuayi’ye pasını verdi. Yıldız futbolcu tek vuruşla topu köşeden ağlarla buluşturdu ve 4 maç sonra golle tanışarak Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

Yatabare haftalar sonra

Beşiktaş’ın golüne rağmen oyundan düşmeyen ev sahibi Sivasspor, üst üste ataklarının meyvesini 26. dakikada Mustapha Yatabare ile aldı. Sivasspor’un sol kanattan geliştirdiği atakta Uğur Çiftçi’nin ortasına iyi yükselen Yatabare, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Sivasspor’u 1-1’lik beraberliğe taşıdı. 36 yaşındaki Malili oyuncu ligdeki 8. golünü atarken, 18 Aralık’taki Kasımpaşa maçından beri süren gol orucuna son verdi. Yatabare, 2022’deki ilk golünü kaydetti.

Ghezzal kafayı çalıştırdı

Karşılaşmanın 34. dakikasında Welinton’un kafa vuruşunda direğe takılan Beşiktaş, 43’te Rachid Ghezzal ile öne geçti. İlk golde Ghezzal ile sağ kanattan gelip golü bulan Beşiktaş, bu kez sol bek Umut Meraş ile sol kanattan atak geliştirdi. Sivasspor savunmasının dikkatsizliğini değerlendiren Cezayirli futbolcu, Umut Meraş’ın yaptığı ortaya çok şık bir kafa vurdu ve Beşiktaş’ı 2-1’lik üstünlüğe taşıyarak ilk yarının skorunu belirledi.

Güven girdi, penaltı geldi

Beşiktaş’ta 68. dakikada oyuna giren Güven Yalçın, kısa süre sonra takımına penaltı kazandırdı. Atiba Hutchinson’ın pasında topla buluşan Güven Yalçın, ceza sahası içine girdikten sonra Hakan Aslantaş’ı çalımlamak istedi. Ancak iki oyuncuya çarparak Hakan Aslantaş’ın eline değen top VAR’da tespit edilince Beşiktaş penaltı kazandı. Siyah beyazlıların ilk golünü atan Batshuayi, 73. dakikada vuruşu gole çevirerek durumu 3-1’e getirdi.

Fajr’ın penaltısı yetmedi

Beşiktaş’ın farkı arttırmasından sonra oyun temposu düşen Sivasspor, 83’te sürpriz bir penaltı kararıyla farkı 1’e indirdi. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içine yapılan ortayı oyuna sonradan giren Josef de Souza engellemek istedi. Ancak VAR uyarısıyla topun Brezilyalı oyuncunun eline değdiği tespit edilince Sivasspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Fayçal Fajr hata yapmadı ve skoru 3-2’e getirdi. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrıldı.

90+6’da Ersin Destanoğlu ipten aldı

Öte yandan maçın 90+6. dakikasında Konate’nin kafa vuruşunu son anda köşeden kornere tokatlayan Ersin Destanoğlu, mutlak bir golü önleyerek takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.