Cansu Dere o paylaşımları gördü, mahkemeye koştu

Sadakatsiz dizisinin yıldızı Cansu Dere, Instagram'da bulunan bir sayfanın kendi adına yorumlar yazdığını fark etti. Sayfada adına siyasi paylaşımlar yapıldığını ancak kendisinin böyle bir açıklama yapmadığını belirten Dere mahkemeye koştu. İşte ayrıntılar…

Cansu Dere o paylaşımları gördü, mahkemeye koştu

Ünlü oyuncu Cansu Dere, sosyal medya platformu Instagram'da bulunan bir sayfanın kendi adına yorumlar yazarak paylaşımlarda bulunduğunu ifade ederek harekete geçti.

Cansu Dere 'Magazintrendi' isimli bir sayfada hakkında paylaşımlar yapıldığını öğrendi. Yapılan paylaşımlar sanki ünlü oyuncunun açıklaması gibi kamuoyuna sunulunca Dere, avukatları aracılığıyla sahte paylaşımlar hakkında adliyeye başvurdu.

Cansu Dere'nin avukatları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne Instagram sayfasında bulunan sahte içeriklerin erişime engellenmesi için dilekçe verdi. Dilekçede Instagram kullanıcısının parodi bir hesap altında kendi siyasi eleştirilerini ve görüşlerini içeren paylaşımlarda bulunduğunu, ancak paylaşımlarda özellikle Cansu Dere'nin fotoğrafının da paylaşılıp açıklamayı oyuncunun yaptığı izlenimi verildiği anlatıldı.

Söz konusu paylaşımlarda ifade edilen açıklamaların kendisine ait olmadığını belirten Cansu Dere, parodi hesabın paylaşımı sonrası kamuoyunun paylaşımları kendisin yaptığını düşündüklerini ve yanlış yönlendirildiklerini belirtti.

Ünlü oyuncunun avukatları Instagram hesabından yapılan sahte paylaşımların erişime engellenmesini talep etti.

Günaydın'ın haberine göre; dilekçede bir başka müvekkilleri olan Sezen Aksu'nun da benzer bir durumla daha önce karşı karşıya kaldıklarını belirten avukatlar, 'Sezenablanız' ve 'sezenablan' gibi parodi hesapların erişimi için daha önceden başvuruda bulunduklarını ve erişim engeli aldıklarını söylediler. Söz konusu talep sonrası hakimlik ünlü oyuncunun talebini reddetti.