Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, bir dönemin sonu! Maskeye yasağı kaldırıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuştu. 2.5 senedir hayatımızda olan maskeyle ilgili kritik bir açıklamada bulundu: Bilim Kurulu olağanüstü bir süreç dışında toplantı yapmayacak. Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kalktı. Sade toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında bir müddet devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, bir dönemin sonu! Maskeye yasağı kaldırıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklama yapmadan önce maske takan bazı Bilim Kurulu üyelerine “Herhalde maskeleri çıkaralım değil mi, çekim yaparken” dedi. Bu sırada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan canlı yayın kısa süreliğine kesildi. Erdoğan’ın açıklamalardan satır başları şöyle:

– Ülkemize ve milletimize verdiğiniz hizmetler sebebiyle her birinize şükranlarımı sunuyorum. Dünyamızın iki yılı bu salgın altında geçti. Bu süreç kısa sürede üretimden tüketime, spordan eğitime kadar her alanını etkileyen topyekun krize döndü.

Devletlerin yönetim becerileri sınandı

– Hastaneden sağlık personeline, solunum cihazından aşıya kadar ciddi sıkıntılar yaşandı. Devletlerin yönetim becerileri sınandı.

– Türkiye tüm bu sınamalardan alnının akıyla çıkabilen az sayıdaki ülkelerden olmuştur. Sağlık altyapımız ve fedakarlıklarına şahit olduğumuz sağlık çalışanlarımız ile Sağlık Bakanı’mızın koordinasyonuyla dünyaya örnek bir varoluş mücadelesi ortaya koyan bu heyeti kutluyorum.

Onların bu mücadelenin sembolü

– Bizim için de çok çok önemli olan bazı hocaları da ebediyete uğurladık. Merhum Cemil Taşçıoğlu, Murat Dilmener, Feriha Öz gibi salgında hayatını kaybeden hocalarımızın isimlerini verdiğimiz hastaneleri bu mücadelenin sembolleri olarak görüyoruz.

– Diğer ülkelerde insanların sağlık kuruluşlarına erişimi kısıtlanırken biz şehir, devlet, acil durum hastaneleri ile 16 binin üzerinde yeni yatağı da hizmete açtık. Toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında da herhangi bir zafiyete asla müsaade etmedik. Vefa grupları gibi uygulamalarla insanlarımızın yanında yer aldık.

Sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında takılacak

– En önemli desteği Bilim Kurulumuz ve alt çalışma grupları vermiştir. DSÖ de takdirlerini de kendi platformlarında açıkça kaydetmiştir. Covid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberleri mücadeledeki en önemli yol haritamız olarak öne çıkmıştır.

– Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kalktı. Sade toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında bir müddet devam edecek.