Dedelik heyecanı yaşayan Ferhan Şensoy, torunu Pera'yı göremedi

Türk tiyatrosunun efsane ismi Ferhan Şensoy, hastaneden yapılan açıklamaya göre, kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle dün sabaha karşı hayatını kaybetti. 70 yaşındaki sanatçı, dokuz aylık hamile olan kızının doğumuna sayılı günler kala vefat etti.

Dedelik heyecanı yaşayan Ferhan Şensoy, torunu Pera'yı göremedi

Ferhan Şensoy'un vefat haberi tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Anjiyoya bağlı olarak gelişen komplikasyonlar nedeniyle bir süre önce hastanede tedavi görmeye başlayan usta sanatçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  

Türk tiyatrosunun duayen ismi sinema ve dizi oyuncusu, yarın saat 13:00'da Ses Tiyatrosu'nda sınırlı katılım ile tertip edilecek törenin adından Teşvikiye Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakiben Zincirlikuyu Kabristanı'na defnedilecek.

Kızı dokuz aylık hamile

2004 yılında boşandığı oyuncu Derya Baykal ile evliliğinden dünyaya gelen Derya ve Müjgan adında iki kızı olan usta sanatçı, dedelik heyecanı yaşıyordu.

32 yaşındaki büyük kızı Müjgan Ferhan Şensoy, dokuz aylık hamileydi. Ancak usta sanatçı, doğumuna sayılı günler kala torunu Pera'yı göremeden yaşamını yitirdi.        

"Pera geliyor"

Müjgan Ferhan Şensoy, eşi Cem Öğet ile bebeklerinin ismine nasıl karar verdiğklerini şöyle açıklamıştı:

"Cem ile konuştuğumuz bir şeydi; bir kızımız olursa adı 'Pera' olsun dedik. İkimizin hem ayrı ayrı hem de kesişen hayatlarının ev sahibiydi Pera..."

"Aradan geçen yıllar içinde tatlı Pera kızlar çıktı karşımıza, çoğu zaman birbirimize çaktırmadan içimizden aynı şeyleri geçirdik sanırım. Bebeğimizin kız olduğunu öğrendiğimiz doktor kontrolünde birbirimize baktık, Cem kulağıma eğilip 'Pera geliyor' dedi."       

"Babam uçtu göklere"

Müzisyen Cem Öğet ile 2018 yılında evlenen Müjgan Ferhan Şensoy, vefat haberinin ardından, Twitter hesabından "Babam uçtu göklere" mesajını paylaşmıştı.

Müjgan Ferhan Şensoy'un kardeşi Derya Şensoy da "Canım babacığım uçtu göklere" mesajı ile yaşadığı büyük üzüntüyü sosyal medyada dile getirmişti. 

"Seni çok seviyorum"

Usta sanatçının kızı Müjgan Ferhan Şensoy, geçtiğimiz şubat ayında Instagram'da bu kareyi yayınlamış, "İyi ki doğdun canım babam! Seni çok seviyorum" notunu yazmıştı.

Hastaneden açıklama

İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören, ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz" denildi.