Elon Musk satın aldıktan sonra X (Twitter) kullanıcı sayısı ne durumda?

X (Twitter) cephesinde, Elon Musk satın alımı sonrası kullanıcı sayısındaki durum merak ediliyor. İşte son gelen rakamlar...

Elon Musk satın aldıktan sonra X (Twitter) kullanıcı sayısı ne durumda?

2022 yılının Nisan ayında Elon Musk tarafından tam 44 milyar dolar ödenerek satın alınan Twitter, oldukça kısa bir süre sonra adını X olarak değiştirmişti.

Bu değişim sonrası Musk tarafından agresif ve ilginç bir politika giden sosyal medya platformunun kullanıcı sayısı büyük merak konusu haline geldi. Son gelen rakamlar, Musk’ın satın alımı sonrası gelinen noktayı gözler önüne seriyor.

X (Twitter), kullanıcı sayısı artışında durma noktasında

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından bu yana, artık X olarak bilinen platformun kullanıcı sayısının büyümesinde belirgin bir yavaşlama gözlemleniyor.

Financial Times’ın elde ettiği iç verilere göre, X’in günlük aktif kullanıcı sayısı geçen yılın ikinci çeyreğinden bu yana sadece yüzük 1.6 oranında artarak 251 milyona ulaştı. Bu artış, platformun önceki yıllarda gördüğü çift haneli büyüme oranlarıyla karşılaştırıldığında oldukça düşük bir artış olarak göze çarpıyor.

2019’dan 2022’ye kadar Twitter, her yıl ortalama yüzde 15 büyüme kaydederken, 2020’de bu oran yüzde 35’e kadar yükselmişti. Ancak Musk’ın 2022 sonunda platformu 44 milyar dolara satın almasının ardından, büyüme hızında keskin bir düşüş yaşandı. 2023’ün ikinci çeyreğinde büyüme oranı sadece yüzde 5 civarında kaldı.

X’in durgunlaşmasının tek nedeninin Musk yönetimi olmayabileceği düşünülse de, platformda yapılan değişiklikler ve Musk’ın tartışmalı açıklamaları kullanıcı artışı olmamasına etki etmiş olabilir. Musk’ın platformun önemli sponsorları hakkında sert konuşmalar yapması, spam botlarla mücadelenin yavaşlaması ve belli başlı özelliklerin ücretli hale getirilmesiyle platformun çekiciliği gözle görülür oranda düştü.

Sonuç olarak, X’in kullanıcı tabanındaki durgunluk, sosyal medya endüstrisinin karmaşık dinamiklerini ve büyük bir platformun el değiştirmesiyle neler olabileceğini gözler önüne seriyor.

Kaynak: Shift Delete