Fantastik Canavarlar-Dumbledore'un Sırları, 43 milyon dolarla açılışını gerçekleştirdi

Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore), ABD'de gösterimdeki ilk üç gününde 43 milyon dolar hasılat elde etti ve gişenin zirvesine yerleşti.

Fantastik Canavarlar-Dumbledore'un Sırları, 43 milyon dolarla açılışını gerçekleştirdi

Pandemi sebebiyle serinin ikinci filminden yaklaşık 4 yıl sonra izleyiciyle buluşan üçüncü film Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore), ilk hafta sonunda ABD'de 43 milyon dolar elde ederek Box Office ABD'nin zirvesine yerleşti.

Gerek J.K. Rowling'in son yıllarda trans bireyler hakkında yaptığı tartışmalı beyanatlar gerekse Johnny Depp kriziyle yaşanan sıkıntılı süreçler, filmin imajına da yansımış gibi duruyor. Zira 2016 yılında gösterime giren Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (Fantastic Beasts and Where to Find Them) 74,4 milyon dolarla, 2018'de seyirciyle buluşan ikinci film Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) 62,15 milyon dolarla açılışını gerçekleştirirken serinin üçüncü filmi yalnızca 43 milyon dolara erişebilmiş oldu. Film, dünya genelinde ise şimdiye kadar 193,4 milyon dolara ulaştı.

Açılış hafta sonundaki başarılı performansını ikinci hafta sonuna da taşıyan Kirpi Sonic 2 (Sonic the Hedgehog 2), 30 milyon dolarla ikinci basamakta yer aldı. Film, global olarak ise şimdiye kadar 231,8 milyon dolar hasılat topladı.

Kayıp Şehir(The Lost City)'in 6,5 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldı hafta sonunda, yılın şimdiye kadar en çok övgü toplayan filmlerinden biri olan Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once), 6,2 milyon dolarla dördüncü basamakta kendine yer buldu. Haftanın yeni filmlerinden Father Stu ise 5,7 milyon dolarla açılışını beşinci sırada gerçekleştirdi.

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (15-17 Nisan 2022)

1- Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) - 43 milyon dolar

2- Kirpi Sonic 2 (Sonic the Hedgehog 2) - 30 milyon dolar

3- Kayıp Şehir (The Lost City) - 6,5 milyon dolar

4- Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once) - 6,2 milyon dolar

5- Father Stu - 5,7 milyon dolar. (Box Office Türkiye)