Fenerbahçe, Altay'ı Ferdi Kadıoğlu ile devirdi

Süper Lig 3. haftasında Altay'a konuk olan Fenerbahçe, 18 yıl sonra karşılaştığı rakibini 2-0'lık skorla mağlup etti. Hafta içi Avrupa'da tur atlayan Fenerbahçe, ligdeki galibiyet ve gol yememe serisini 3 maça çıkarırken, Altay ligdeki ilk yenilgisini tattı. Öte yandan 1 gol, 1 asistle oynayan Ferdi Kadıoğlu yıldızlaştı.

Fenerbahçe, Altay'ı Ferdi Kadıoğlu ile devirdi

Süper Lig’deki ilk iki maçını kazanan Altay ve Fenerbahçe, İzmir’de kozlarını paylaştı. Ligin yeni ekibi Altay, 18 yıl sonra Fenerbahçe ile karşı karşıya gelirken, ilk yarısı sessiz geçen maçın ikinci yarısına Fenerbahçe damga vurdu ve mücadeleyi 2-0’lık galibiyetle tamamladı.

Net gol pozisyonunun olmadığı ve iki takımın da isabetli şutunun bulunmadığı ilk yarı golsüz beraberlikle geçilirken, ikinci yarıda Fenerbahçe maça müthiş başladı.

Altay kalesinde üst üste pozisyonlar bulan sarı lacivertliler, 51’de Ferdi Kadıoğlu’nun ceza sahası dışından çektiği müthiş şutla golü buldu. Dört dakika sonra Enner Valencia skoru 2-0’a getirirken asist Ferdi Kadıoğlu’ndan geldi.

Kalan dakikalarda Altay’ın farkı azaltma çabaları sonuçsuz kalınca Fenerbahçe mücadeleyi 2-0’lık skorla galibiyetle tamamladı. Bu skorla puanını 9 yapan Fenerbahçe, aynı puandaki lider Trabzonspor’un averajla arkasında yer aldı.

Ligde oynadığı üç maçı da kazanan ve kalesinde gol görmeyen Fenerbahçe, ilk iki maçını kazanan Altay’a ilk mağlubiyetini tattırdı. Fenerbahçe ligde bir sonraki maçında Sivasspor’u ağırlarken, Altay deplasmanda Konyaspor’a konuk olacak.