Fenerbahçe, Samsunspor deplasmanında takıldı

Deplasmanda Samsunspor'a konuk olan Fenerbahçe, iki kez öne geçtiği karşılaşmadan son dakikalarda yediği golle beraberlikle ayrılarak şampiyonluk yarışında yara aldı.

Fenerbahçe, Samsunspor deplasmanında takıldı

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, Samsunspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, iki kez öne geçmesine rağmen Samsunspor'un gollerine engel olamadı ve mücadele 2-2 berabere sona erdi.

Fenerbahçe, 24. dakikada Dusan Tadic ile öne geçerken, Samsunspor 48. dakikada Carlo Holse ile beraberliği yakaladı. Fenerbahçe, oyuna girdikten hemen sonra Allan Saint-Maximin'in 62. dakikadaki golüyle bir kez daha öne geçti. Ancak maçın son dakikalarında beraberlik için yüklenen Samsunspor'un 88. dakikada Soner Aydoğdu ile bulduğu gol maçın sonucunu belirledi.

Böylece Fenerbahçe, Göztepe deplasmanından sonra Samsun deplasmanından da aynı skorla beraberlikle ayrılmış oldu.

Bu sonucun ardından Samsunspor'un puanı 19, Fenerbahçe'nin ise 17 oldu.

İlk gol taçtan geldi

Maça iyi başlayan Fenerbahçe, rakip yarı alanda kurduğu baskı sonrası son haftaların formda ismi Dusan Tadic ile öne geçti. Jayden Oosterwolde'nin kullandığı taç atışında Samsunspor savunmasının hatası sonrası topu önünde bulan Dusan Tadic, yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi.

İkinci yarı golle başladı

İkinci yarıya hızlı başlayan Samsunspor, beraberlik golünü buldu. Savunmanın arkasına sarkan Emre Kılınç'ın yerden ortasına gelişine yaptığı vuruşla ağları havalandıran Carlo Holse, takımına beraberliği getirdi.

Oyuna girdi golünü attı

Fenerbahçe, 58. dakikada oyuna girdikten dört dakika sonra ağları havalandıran Allan Saint-Maximin ile bir kez daha öne geçti. İrfan Can Kahveci'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Allan Saint-Maximin, iki rakibinden sıyrıldıktan sonra yerden yaptığı vuruşla Fenerbahçe'yi karşılaşmada bir kez daha öne geçirdi.

Son dakikalarda beraberlik golü

Karşılaşmada son dakikalar oynanırken Samsunspor beraberlik golünü buldu. Kullanılan serbest vuruşta Gaetan Laura'nın kafayla indirdiği topu kontrol eden Soner Aydoğdu, yerden yaptığı düzgün vuruşla maçta yine dengeyi sağladı.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince mücadele 2-2 berabere sona erdi.

Kaynak: Sözcü